19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Latvija piedalīsies Expo 2020 Dubaijā
Latvija piedalīsies Expo 2020 Dubaijā
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 14. novembris 2018, 13:13
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Ekonomikas ministrija parakstījusi līgumu par Latvijas pārstāvības organizēšanu Expo 2020 Dubaijā.


Preses konferencē, kas notika 14. novembrī LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis parakstīja līgumu par Expo 2020 organizēšanu. “Uzticēt LTRK organizēt Expo 2020 Dubaijā mūsuprāt ir gudrs valdības lēmums, jo, izmantojot šādu sadarbības modeli, projekta realizācijā tiks izmantots ne tikai valsts piešķirtais finansējums, bet piesaistīti arī papildu līdzekļi. Ņemot vērā to, ka esam bezpeļņas nevalstiskā organizācija, tad mums nav intereses gūt papildu labumus no Expo 2020 Dubaijā organizēšanas, kā vien tas, lai katrs ieguldītais eiro ar uzviju atnāk atpakaļ gan Latvijas uzņēmējiem, gan valsts ekonomikai,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs J. Endziņš.

Expo 2020 Dubaijas devīze ir: Savienojot prātus, radīt nākotni (Connecting minds, creating future). Izstādes apakštēmas ir: Ilgtspēja, Iespēja un Mobilitāte. Expo 2020 projekta vadītājs Ansis Egle informēja klātesošos par turpmāk darāmajiem darbiem, kad tuvāko nedēļu laikā tiks izsludināts metu konkurss, kur aicināti piedalīties radošo industriju pārstāvji, apvienojoties komandās, tostarp iekļaujot tajās kā arhitektus, tā mārketinga, finanšu un citus speciālistus, domājot par iespējami gatavāku un realizējamāku projektu piedāvāšanu žūrijai. Tajā iekļauti divi arhitekti, sociālantropologs, grafiskais dizaineris un radošo aģentūru pārstāve. “Mēs vēlamies, lai Latvijas paviljona apmeklējums ikvienam būtu kā radošs un interesants piedzīvojums, parādot valsti kā daudzpusīgu un modernu vietu, kur attīstīt biznesu, kā arī ar kuru veidot sadarbību,” pauda A. Egle.

LTRK līdz šim organizējis Latvijas dalību vairākās Expo izstādēs - 1992. gadā Seviļā (Spānija), 1993. gadā Tedžonā (Dienvidkoreja), 1998. gadā Lisabonā (Portugāle) un 2017. gadā Astanā (Kazahstāna).

Expo 2020 Dubaijā solās būt nozīmīgs notikums pasaulē. Līdz šim dalību apstiprinājušas jau vairāk nekā 170 valstis. Paši organizatori uzsver, ka šī būs visu laiku labākā Expo izstāde. Jau pašreiz Expo 2020 Dubaijas organizatori rīkojas jaunos, līdz šim neredzētos izstādes organizēšanas veidos, piemēram, izveidojot īpašu inovāciju fondu 100 miljonu eiro apjomā, lai atbalstītu dažādus jaunuzņēmumus. Finansējumu saņēmis arī viens Latvijas uzņēmums.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats