18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Girss Krievijā pieprasījis politisko patvērumu
Girss Krievijā pieprasījis politisko patvērumu
Autors: BNA / 24. augusts 2016, 16:55
Prokrieviskais aktīvists un organizācijas “Russkaja zarja” līderis Ilarions Girss Krievijā pieprasījis politisko patvērumu.


Girss, kurš norāda, ka Latvijā tiekot vajāts saistībā ar viņa politisko darbību, jau kopš pavasara ir pārvācies uz Krieviju.

Viņš uzsver, ka, lai arī ir Latvijas pilsonis, viņš tiek vajāts par savu politisko pārliecību un darbību, kā vārdā viņš lūdzis Krievijā politisko statusu. Viņš skaidro, ka starptautisko tiesību izpratnē skatīties bēglis pēc politiskajiem motīviem, tāpēc izmantos ne tikai Krievijas aizsardzību, bet arī citu valstu aizsardzību saskaņā ar koncepciju par bēgļu statusu. Statusa piešķiršana Krievijā, kā skaidroja Girss, prasa aptuveni trīs līdz sešus mēnešus.

Patlaban Latvijā pret Girsu virzīti trīs “politiski motivēti” kriminālprocesi, turklāt 6.septembrī Liepājā paredzēta tiesas sēde saistībā ar vienu no tiem.

Jau vēstīts, ka pavasarī Girss atstājis Latviju un pārcēlies uz Krieviju. Toreiz viņš uzsvēra, ka Latvijā godprātīgi esot izdarījis visu, ko varējis, un vairs viņa Latvijā nav.

Girss esot pārvācies uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu. Sagaidīšana tēvzemē esot bijusi ļoti patīkama, rakstīja Girss. Vienlaikus Girss uzsver, ka iespēju robežās turpinās atbalstīt noteiktas tiesībsargājošās iniciatīvas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats