19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Putins 31.augustā apmeklēs Turciju, vēsta turku mediji
Putins 31.augustā apmeklēs Turciju, vēsta turku mediji
Autors: BNA / 24. augusts 2016, 16:37
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 31.augustā apmeklēs Turciju, vēsta Turcijas interneta vietne “T24.com.tr”.


Lai arī informācija pašlaik oficiāli netiek apstiprināta, turku medijs pavēstījis, ka Putins augusta beigās apmeklēs Antalju, kur viņš tiksies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu. Abu valstu līderi apmeklēs Krievijas un Turcijas futbola izlašu draudzības spēli.

Ja tikšanās notiks, tā būs pirmā reize, kad Putins apmeklēs Turciju pēc tam, kad Turcijas gaisa spēki notrieca Krievijas militāro lidmašīnu netālu no Sīrijas robežas pērnā gada novembrī. Pēc incidenta Krievija ieviesa vairākas sankcijas pret Turciju, tostarp pārtikas embargo, tūrisma lidojuma aizliegumus uz Turciju, darba aizliegumu Turcijas pilsoņiem u.c.

Šogad pēc Kremļa lūguma, krievu ceļojumu aģentūras apturēja aizliegumu pārdot ekskursijas kompleksus uz Turciju.

Krievijas un Turcijas attiecības uzlabojas pēc Erdogana oficiālās atvainošanās Kremlis par incidentu, kas notika novembrī.

Kā zināms, Erdoans 9.augustā apmeklēja Sanktpēterburgu, kur tikās ar Putinu. Tā bija abu līderu pirmā tikšanās kopš incidenta. Abi prezidenti tikšanās laikā apsprieda ekonomisko saišu paplašināšanu starp abām valstīm. “Mūsu tūristu atgriešanās Turcijā ir mūsu darba kārtībā,” sacīja Putins, piebilstot, ka abas valstis strādā, lai atjaunotu čartera lidojumus no Krievijas uz Turciju.

Sarunu laikā abi prezidenti vienojās par kopīgu ieguldījumu jautājumiem un citiem veidiem, kā stiprināt ekonomiskās saites, piebilstot, ka dabasgāzes projekts drīz būs realitāte.  Apspriesti tika arī citi ekonomisko jautājumi, tai skaitā pārtikas embargo atcelšana.

Vizīte Putina dzimtajā pilsēta Sanktpēterburgā otrdien bija Erdogana pirmais ārzemju ceļojums kopš apvērsuma mēģinājuma pagājušajā mēnesī.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats