19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Makroekonomika » Reizniece-Ozola: Ja Saeima neatbalstīs nākamā gada pagaidu budžetu, gaidāma kritiska situācija
Reizniece-Ozola: Ja Saeima neatbalstīs nākamā gada pagaidu budžetu, gaidāma kritiska situācija
Autors: Ekonomika.lv / 6. decembris 2018, 10:54
Ja Saeima šodien 6. decembrī, neatbalstīs Finanšu ministrijas (FM) piedāvājumu par izmaiņām pagaidu budžeta veidošanā, lai risinātu jautājumu par nākamā gada valsts budžeta novēlotu pieņemšanu, situācija būs kritiska, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).


Viņa norādīja, ka, lai arī pagājuši divi mēneši kopš Saeimas vēlēšanām, joprojām nav izveidota jaunā valdība. “Šogad tika pieņemti daudzi labi lēmumi. Ja šodien Saeimā tiks pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu, ka par pamatu jāņem vidēja termiņa budžets, tad visas šīs lietas tiks īstenotas. Tiem, kuri gaida paaugstinājumu, nebūs jāpamostas ar mazāku algu,” skaidroja finanšu ministre.

Pagaidām gan neesot zināms, vai likumprojektam Saeimā būs atbalsts. “Normāli būtu, ka jau šogad būtu jauna valdība un budžets. Pagaidu budžets nav veselīgs. Pārāk ilgi notikušas diskusijas par portfeļiem, bet mazāk – par deklarāciju, darāmajiem darbiem. Mūsu interesēs ir, lai beigtos juku laiks. Ja Saeima ierosinājumu neatbalstīs, tad pedagogi un mediķi 1. janvārī var pamosties ar mazāku algu. Tā būs kritiska situācija,” teica finanšu ministre.

Ja šāds lēmums netiks pieņemts, veselības ministre Anda Čakša sniegšot atsevišķus priekšlikumus par to, kā palielināt mediķu algas no 1. janvāra, un tad janvārī nāksies dzīvot ar 1/12 daļu no esošā budžeta. “Tas nozīmē, ka radīsies problēmas,” atzina Reizniece-Ozola.

Kā zināms, galīgajā lasījumā par grozījumiem Likumā par budžetu un finanšu vadību Saeimā plānots lemt šodien, 6. decembrī.

Likuma mērķis bija nodrošināt no nākamā gada garantētu finansējumu vairākiem iepriekš Saeimā pieņemtajiem lēmumiem, tostarp nodrošinātu lielākas pensijas un pabalstus, algu pieaugumu skolotājiem, kā arī izpildītu Satversmes tiesas spriedumu par atalgojumu tiesnešiem un prokuroriem.

Rosinātie grozījumi paredz, ka nākamā gada budžeta izdevumi nevarēs pārsniegt vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgam gadam noteiktos izdevumus.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats