19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Makroekonomika » Dombrovskis: Jaunajai valdībai uzmanīgi jāizturas pret budžeta deficīta palielināšanu
Dombrovskis: Jaunajai valdībai uzmanīgi jāizturas pret budžeta deficīta palielināšanu
Autors: NRA.lv / 15. novembris 2018, 11:01
Jaunajai valdībai būtu uzmanīgi jāizturas pret budžeta deficīta palielināšanu, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (V).


Viņš atgādina, ka Eiropas Komisijai (EK) būs jāatbalsta Latvijas valsts budžeta plāns. “EK uzsver, ka visas ekspektācijas ir jābalsta ekonomiskajā realitātē. Arī Grieķijā 2015. gadā nāca pie varas valdība, kas teica – nekādas taupības politikas. Beidzās viss ar to, ka Grieķija tika atsviesta atpakaļ recesijā, uz laiku bija slēgtas visas bankas un plosījās finanšu krīze. Ekonomisko realitāti ignorēt nevar. Itālijā šādu Grieķijas scenāriju gan neprognozējam, bet jau tagad ir redzams, ka faktiski tie pasākumi, ko Itālija īsteno, lai it kā veicinātu ekonomisko izaugsmi, ir īstenībā šo izaugsmi bremzējoši,” minēja Dombrovskis.

“Mēs, protams, atbalstām, ka ES dalībvalstīs tiek veidotas sociālas programmas ienākumu nevienlīdzības mazināšanai, bet tas ir jādara saistībā ar reālajām budžeta iespējām,” uzskata EK viceprezidents.

Viņš gan atteicās vēl vērtēt jauno partiju solījumus, norādot, ka “EK gaida no Latvijas valdības nākamā gada jauno budžeta projektu”. ” Līdz šim mums ir ticis iesniegts projekts, kas balstīts uz līdzšinējās politikas turpināšanas scenāriju, bez jaunām iniciatīvām. To tad EK arī vērtēs. Es jau minēju, ka valdībai būtu uzmanīgi jāizturas pret budžeta deficīta palielināšanu, būtu svarīgi to mazināt. Vēlmes ir jāsabalansē ar iespējām,” sacīja Dombrovskis.

Savukārt runājot par nodokļu reformu, viņš norādīja, ka nodokļu politikas rezultātā jāmazinās ienākumu nevienlīdzībai. Šis mērķis ar realizēto nodokļu reformu esot sasniegts tikai daļēji.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats