18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Premjers gatavs atbalstīt pakāpenisku OIK sistēmas likvidēšanu
Premjers gatavs atbalstīt pakāpenisku OIK sistēmas likvidēšanu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 19. marts 2018, 11:21
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) gatavs atbalstīt pakāpenisku elektrības cenu sadārdzinošās obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas likvidēšanu.


Viņš norādīja, ka šobrīd neredz nākotni OIK turpināšanai, tomēr pašlaik nevarot uzreiz visiem uzņēmējiem atņemt OIK atļaujas, bet tā vietā, visticamāk, process notikšot pakāpeniski.

Pēc premjera domām patiesība esot kaut kur pa vidu – argumenti bijuši gan OIK sistēmas ieviešanai, gan arī tagad tās likvidēšanai. Tā viņš izteicās intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma”.

Politiķis atgādināja, ka visu “Latvenergo” gūto papildus peļņu novirzīs OIK komponentes samazināšanai. Procesa ietvaros vienai “Latvenergo” TEC jau noņemts OIK atbalsts.

Tāpat viņš norādīja, ka valdībā tikšot apspriesta iecere par ekspertu grupas veidošanu OIK jautājuma risināšanai. “Vēl šīs valdības laikā ir iespējams salikt visus punktus uz “i” OIK jautājumā,” izteicās Kučinskis.

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) atzinis, ka obligātās iepirkumu komponentes ieviešana bija nopietna makroekonomiska kļūda.

Viņš norādīja, ka OIK vairs nav tikai Ekonomikas ministrijas jautājums un nav arī vienas valdības jautājums, tādēļ būtu nepieciešams izveidot augsta līmeņa ekspertu grupu, kas meklētu problēmu risinājumus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats