20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » Bondars sola apstrīdēt Rīgas nākamā gada budžetu
Bondars sola apstrīdēt Rīgas nākamā gada budžetu
Autors: Ilze Ivanova / 15. decembris 2017, 17:20
Piektdien, 15. decembrī,  Rīgas domes deputāti akceptēja 2018. gada pilsētas budžetu. Plānots, ka nākamajā gadā Rīgas budžeta ieņēmumi sasniegs 906,5 miljonus eiro, bet izdevumi būs 955,8 miljoni eiro. Rīgas domes opozīcijas deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) gan sola to apstrīdēt un ir paziņojis, ka griezīsies pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA).


Intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Bondars pavēstīja, ka nākamā gada budžets ir “nelikumīgs” un “skandalozs”, kaut vai tā iemesla dēļ, ka milzu summas tiek plānotas novirzīt Rīgas pašvaldības uzņēmumam “Rīgas satiksme”, kā arī plānots piešķirt mājas lapai “riga.lv” gandrīz divus miljonus eiro.

„LRA lūdza nepiešķirt finansējumu mājas lapai “riga.lv”, jo ir aizdomas, ka tā kalpo par piesegu citiem mērķiem, tostarp dažādu priekšvēlēšanu pasākumu finansēšanai. Bet to mēs pētīsim! Tiks vērtēts gan šogad mājas lapai atvēlētais finansējums, gan nākamgad paredzētais,” brīdināja Bondars.

Tāpat Bondars Rīgas budžeta jautājumu plāno risināt kopā ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, aicinot pievērst uzmanību tam, kas notiek pilsētā, jo plānotais budžets nevieš ne uzticību, ne ir pietiekami caurspīdīgs.

Budžets galvassāpes sagādājis ne mazums iesaistīto. Tika plānots, ka tas tiks pieņemts jau šonedēļ, tomēr ceturtdienas vakarā septiņas stundas ilgusī sēde tika apturēta. Galvenās diskusijas, protams, radīja gan “Rīgas satiksme”, gan “riga.lv”.

Tikmēr Rīgas domes deputāti akceptējuši 2018. gada pilsētas budžetu. Paredzams, ka nākamgad vairāk nekā 40 miljonus eiro investēs pašvaldības īpašumu atjaunošanā un izglītības, veselības, kultūras un sociālo iestāžu infrastruktūras sakārtošanā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats