19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Notiks konference sporta treneriem, sporta darbiniekiem, sportistiem un viņu vecākiem
Notiks konference sporta treneriem, sporta darbiniekiem, sportistiem un viņu vecākiem
Autors: Publicitātes materiāls / 29. marts 2022, 13:12
2022. gada 9. aprīlī, atzīmējot starptautisko dienu “Par tīru sportu”, tiešsaistē notiks 4. “Patiess sports” sporta treneru, skolotāju, sporta darbinieku un sportistu vecāku konference “Kopā. Zinoši. Motivēti”. Konferencē uzstāsies Diāna Dadzīte, paravieglatlēte, paralimpisko spēļu medaļniece, sporta ārste Liene Kozlovska, Gunta Vaičule, sportiste, LOK atlētu komisijas vadītāja, uztura treneris Mārtiņš Bīdiņš, psihiatrs – psihoterapeits Gints Polis, psiholoģe un mācību vadītāja Zane Veinberga u.c.

“Šogad, atzīmējot starptautisko dienu “Par tīru sportu”, mēs vēlamies uzsvērt lietas, ap kurām notiek sporta integritātes attīstība un cīņa ar dopingu sportā, kas ietekmē sportistu ikdienu un  faktorus, kas veicina sporta panākumus, sākot ar trenēšanos, uzturu un beidzot iekšējiem motivācijas aspektiem.  Konferencē mēs arī centīsimies iezīmēt, kādas zināšanas mums, sporta treneriem, skolotājiem, sporta darbiniekiem, arī vecākiem, nepieciešamas, lai atbalstītu sportiskos rezultātus un nepieļautu nejaušus dopinga gadījumus. Taču pamatā visam ir motivācija un dažādi iekšējie faktori, kas var palīdzēt jaunajiem sportistiem virzīties pretī sportiskiem panākumiem un likt nepadoties pie pirmajiem šķēršļiem. Runāsim gan par uzturu un uztura bagātinātājiem, gan arī psiholoģisko pārliecību, trauksmi un depresiju sportā, kā arī par sportista veselības uzturēšanu un motivācijas rašanu,” stāsta Latvijas Antidopinga biroja eksperts izglītības un informācijas jautājumos Ivans Šapošņikovs.   

Tiešsaistes konferences dalībniekiem būs iespēja saņemt apliecību par sporta speciālistu profesionālās pilnveides apguvi 4 stundu apmērā, derīgu sporta speciālistu resertifikācijai. Dalība konferencē ir bez maksas. Reģistrācija konferencei šeit: https://patiessports.stasti.lv/ Konferences tiešraide būs skatāma 9. aprīlī no plkst. 10:00-13:30.

Starptautiskās dienas “Par tīru sportu” mērķis ir veicināt sportistu, sporta sabiedrības un pārējo cilvēku informētību par globālo cīņu pret dopingu sportā, to atzīmē Pasaules Antidopinga aģentūra katru gadu 10.aprīlī, rīkojot dažādus tematiskos pasākumus visā pasaulē.

Vairāk par konferenci un aktualitātēm saistībā ar starptautisko “Par tīru sportu” dienu varat uzzināt pie Antidopinga biroja eksperta izglītības un informācijas jautājumos Ivana Šapošņikova: ivans.saposnikovs@antidopings.gov.lv

Plašāka informācija par konferenci Latvijas Antidopinga biroja mājaslapā:
https://www.antidopings.gov.lv/lv/jaunums/notiks-4-patiess-sports-konference



Diskusija par rakstu (3)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats