19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Faktiskā bezdarba līmenis janvārī bija 8,8 %, reģistrētā – 8,0 %
Faktiskā bezdarba līmenis janvārī bija 8,8 %, reģistrētā – 8,0 %
Autors: bizness.lv / 18. februāris 2021, 14:05
2021. gada janvārī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 8,8 %, kas salīdzinājumā ar iepriekšējā gada decembri ir par 0,6 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma (DSA) dati. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 8,0 %, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā decembrī. Salīdzinot ar pagājušā gada janvāri vērojams bezdarba līmeņa pieaugums – 1,4 procentpunkti faktiskā bezdarba līmenim un 1,6 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

2021. gada janvārī Latvijā bija 84,1 tūkstotis bezdarbnieku, kas ir par 5,4 tūkstošiem vairāk nekā decembrī un par 11,8 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Pēdējo 10 mēnešu laikā kopš pirmās ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020. gada marta faktiskā mēneša bezdarba datiem, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 7,5 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot NVA un CSP veiktā DSA datus. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

CSP atgādina, ka pārmaiņu laikā ir svarīgi iegūt informāciju par iedzīvotāju nodarbinātību, lai novērtētu šī brīža situācijas ietekmi uz ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem valstī, tādēļ aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties ielūgtajās aptaujās. CSP saka lielu paldies visiem, kuri jau piedalījušies aptaujās, lai novērtētu ietekmi uz procesiem valstī.  





Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats