19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvija pievienojas iniciatīvai 5G dezinformācijas apkarošanā
Latvija pievienojas iniciatīvai 5G dezinformācijas apkarošanā
Autors: Publicitātes materiāls / 20. oktobris 2020, 11:29
Latvija kopā ar vēl 14 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm vienojusies kopīgi vērst Eiropas Komisijas uzmanību nepieciešamībai izstrādāt ES komunikācijas stratēģiju, lai novērstu ar piektās paaudzes (5G) tehnoloģijām saistīto dezinformāciju.

Iniciatīvā uzsvērta nepieciešamība organizēt kampaņas, kas veicinātu izpratni par 5G tehnoloģiju un elektromagnētisko lauku (EML). Šīs kampaņas nepieciešams fokusēt uz izglītošanu, caurspīdīgumu un digitālo prasmju attīstīšanu.

Dalībvalstis savā vēstulē Eiropas Komisijai norāda uz nepieciešamību ne tikai informēt sabiedrību un turpināt uzticamas informācijas izplatīšanu, bet arī veikt zinātnisku izpēti par iespējamiem 5G riskiem cilvēka veselībai. Tādējādi ES iedzīvotājiem tiktu dota iespēja kritiski novērtēt pieejamo informāciju, lai neatkarīgi nošķirtu patiesību no meliem.

Dokumentā atzīmēts, ka sabiedrības neizpratne un vēršanās pret telekomunikāciju infrastruktūru varētu nopietni apdraudēt ES plānus 5G tehnoloģijas ieviešanā. Sabiedrības izpratnes veicināšanai nepieciešams uzsākt kopīgu dialogu, nopietni uztverot bažas attiecībā uz 5G un EML.

Iniciatīvu parakstījusi Austrija, Bulgārija, Horvātija, Čehija, Kipra, Igaunija, Somija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Polija, Portugāle, Slovākija un Zviedrija.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats