29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Burova skapī uzieti daži kauli
Burova skapī uzieti daži kauli
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 4. augusts 2020, 12:06
Ja politiskā konkurenta skapī kārtīgs skelets nav atrodams, nākas izlīdzēties ar kauliņiem – Oļegs Burovs nēsā neticami dārgu pulksteni, bet savu glīto auto parko uzņēmuma “Rīgas nami” autostāvvietā pie Kongresu nama, kaut gan tur nestrādā.

Ar šādām atklāsmēm un dokumentāliem pierādījumiem klajā nācis dažādu uzņēmumu likvidators Guntars Grīnvalds, kurš Rīgas pašvaldības vēlēšanās startē no partijas ““Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija” saraksta. Rīgas starptautiskās autoostas padomes loceklis Oļegs Burovs savukārt startē no partijas “Gods kalpot Rīgai” saraksta. Agrāk šo kungu pārstāvētie politiskie spēki bija politiskie sabiedrotie un kopīgi vadīja Rīgas domi, bet pašlaik ir niknākie sāncenši cīņā par krievu elektorāta balsīm.

Neticami dārgs pulkstenis

Kompromatu karu nevar ignorēt, jo tajā mēdz atklāties visai neglīti fakti, ko der zināt ne tikai vēlētājiem, bet šai gadījumā arī tiesībsargājošajām iestādēm. Par Burova dārgo pulksteni Grīnvalds ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar šāda satura iesniegumu:

“Lūdzu veikt pārbaudi par bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtajām valsts amatpersonas deklarācijām. Lūgums pamatots ar Oļega Burova publiski valkātu Girard-Perregaux zelta krāsas pulksteni, kura vērtība pēc publiski pieejamas informācijas varētu būt EUR 8,500 līdz EUR 25,000. Valsts ieņēmumu dienesta datubāzē pieejamās Oļega Burova valsts amatpersonas deklarācijās nav atrodama informācija un ieraksti par saņemtiem dāvinājumiem vai veiktiem darījumiem par šādām summām. Atbilstoši likumam valsts amatpersonai deklarācijā jānorāda visi darījumi, kuru summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.”

Neticami ērta stāvvieta

Ir vēl otrs Grīnvalda iesniegums. Tas adresēts tikai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam:

“Manā rīcībā nonākušās fotogrāfijas apliecina, ka bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs ikdienā izmanto Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas nami” izsniegtu automašīnas stāvēšanas atļauju Nr. 139/20, kas ļauj automašīnai stāvēt un atrasties pie ēkas Valdemāra iela 5, Rīga. Kā norādīts atļaujā Nr. 139/20, tā derīga līdz 2020. gada 31. decembrim. Fotogrāfijās redzamo automašīnu BMW X5 ar valsts reģistrācijas numura zīmi GT8700 ikdienā izmanto un pārvietojas Oļegs Burovs. Pēc manā rīcībā esošās informācijas Oļegs Burovs nav SIA “Rīgas nami” darbinieks vai amatpersona. SIA “Rīgas nami” nenodarbojas ar autostāvvietu izīrēšanu Rīgā. Līdz ar to nesaskatu tiesisku pamatu, lai Oļegam Burovam būtu tiesības izmantot atļauju Nr. 139/20 un novietotu automašīnu pie ēkas Valdemāra ielā 5, Rīgā.”

Grīnvalds lūdz izvērtēt, vai “Rīgas namu” amatpersonu rīcība, izsniedzot Oļegam Burovam atļauju Nr. 139/20, nenodara zaudējumus Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas nami”. Arī noskaidrot, vai Oļegs Burovs ir samaksājis par atļaujas saņemšanu un kāds bijis tiesiskais pamats tādas izsniegšanai.

Stāvvieta - slikti, pulkstenis ‒ ok

Vai Burovam nāksies iet skaidroties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, vēl nevar zināt. Taču savus līdzjutējus viņš jau ir uzrunājis sociālajos tīklos. Attiecībā uz pulksteni viņš neesot vainīgs, attiecībā uz stāvvietas caurlaidi - vairs tā nedarīs. Lūk, viņa skaidrojums:

“Par “Rīgas namu” caurlaidi. ✅ Tā man ir, kopš biju Rīgas domes priekšsēdētājs. Rīgas domē pastāv iekšējās kārtības noteikumi, vismaz vēl gada sākumā pastāvēja, kuri paredz, ka visiem bijušajiem Rīgas domes priekšsēdētājiem ir iespēja lietot stāvvietu pie rātsnama. � Beidzot pildīt domes priekšsēdētāja amata pienākumus, es šo iespēju lietot rātsnama stāvvietu neizmantoju, taču pāris reizes tiešām esmu izmantojis veco “Rīgas namu” caurlaidi.

Atzīstu, ka tas nav labi un korekti. Turpmāk tā nedarīšu.
Attiecībā uz pulksteni. ⏱ Tas man ir uzdāvināts jau vairāk nekā pirms ❕10 gadiem, un visu šo laiku tas bija redzams. Zīmīgi, ka tas ir ieinteresējis Grīnvalda kungu tieši tagad, mēnesi pirms vēlēšanām. Tas noteikti nav saistīts ar to, ka es, būdams Rīgas domes priekšsēdētājs, atcēlu Grīnvalda kungu no valdes locekļa amata AS “Rīgas Centrāltirgus” un vēlāk viņa vietā RTAB valdē iecēlu profesionāli Evu Juhņeviču.”

Visticamāk, šie divi sīkie kompromati nozīmīgu iespaidu uz vēlēšanu rezultātiem neatstās. Tomēr fakts paliek fakts - solīt vēlētājiem novērst Rīgas domē nelietderīgus tēriņus, bet pašam valkāt pulksteni 12 parastu mēnešalgu vērtībā, nav gaumīgi. Un arī izmantot veco pazīšanos domē, lai tiktu pie bezmaksas stāvvietas pašā Rīgas centrā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats