19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Marsa aizvietotājskvērā atjaunos sabrukušo ietvi
Marsa aizvietotājskvērā atjaunos sabrukušo ietvi
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 31. jūlijs 2020, 16:12
Kamēr pie Valsts drošības dienestam atdotā Marsa parka vakar notika kārtējā Teikas iedzīvotāju protesta akcija, apsolītajā jaunajā Marsa aizvietotājskvēriņā pie Rīgas 45. vidusskolas rosījās strādnieki. Pēc publiskas nokaunināšanas arī “Rīgas satiksme” pieslēgusies labiekārtošanas darbiem, lai bērniem uz skolu nav jānāk klupus krišus pa sabrukuša asfalta mežģīnēm.

Šai gadījumā ir līdzējusi Neatkarīgās otrdienas publikācija "Remonts ar neremontēšanu pie 45. vidusskolas", uz kuru cerības lika arī domē.

Pat sētnieks piezvanīja!

Ziemeļu izpilddirekcija pašlaik veic skolas priekšlaukuma bruģēšanu, kā arī pievedceļu un ietvju asfaltēšanu. Taču dalīto īpašumtiesību dēļ ietvi uz pieturu tā remontēt nedrīkst. Zeme lokā un to šķērsojošā sabrukusī ietve pieder uzņēmumam “Rīgas satiksme”. Skola gadu no gada ir neskaitāmas reizes lūgusi, lai ietve tiek saremontēta, taču netika uzklausīta. Tagad tiek atjaunots skolas priekšlaukums, tāpēc Ziemeļu izpilddirekcija vērsās pie “Rīgas satiksmes”, jo būtu saimnieciski un gudri pie viena saremontēt ietvi. Taču arī izpilddirekcijas rosinājums tika noraidīts. Viena pašvaldības institūcija nespēja vienoties ar otru par veicamajiem darbiem. “Rīgas satiksmei” pat sētnieks piezvanīja. Viņš nespēj tīrīt asfalta mežģīnes, tāpēc cilvēki krīt. Sevišķi ziemā. Sētnieks tāpēc bagātīgi kaisa sāli, un nav brīnums, ka pie tāda sāls daudzuma postā aizgāja vairākas skaistas egles, kas kādreiz kuploja tramvaja loka viducī.

Septembrī ceļš būs drošs

Vai kādreiz pie 45. vidusskolas tiks izveidots labiekārtots parciņš, kā to Marsa parka nemierniekiem pasolījusi Saeimas Nacionālās drošības komisija, nav zināms. Taču ietve no pieturas uz skolu ir jāsaremontē arī tad, ja šī vieta nekļūs par Marsa parka aizvietotāju.

Runa ir par pāris desmitiem metru. Šķiet, Neatkarīgās publikācija būs kalpojusi uzņēmumam par atgādinājumu, ka īpašniekam savs īpašums jāuztur pienācīgā kārtībā. Jau nākamajā dienā Teikas apkaimes aktīvisti ziņoja, ka rosība sākusies arī pie tramvaja sliedēm. Sabrukusī asfalta virskārta skolas priekšlaukuma turpinājumā ir novākta, un, kā Neatkarīgajai apliecina “Rīgas satiksmes” preses dienests, arī ietve tiks atjaunota visā tās garumā līdz pat Ropažu ielai. Darbi tiks veikti augustā, lai jau septembrī bērniem drošs ceļš uz skolu.





Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats