19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Divu nedēļu laikā ar airBaltic repatriācijas reisiem pārvadāti 2770 pasažieru
Divu nedēļu laikā ar airBaltic repatriācijas reisiem pārvadāti 2770 pasažieru
Autors: NRA.lv / 31. marts 2020, 13:53
Pēc Ārlietu ministrijas pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas atļauju pēdējo divu nedēļu laikā Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" veikusi 37 lidojumus un pārvadājusi vairāk nekā 2770 pasažieru uz un no Baltijas valstīm, informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede. 

No 20. līdz 30.martam speciālajos lidojumos "airBaltic" pārvadājusi 2262 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājus no Abū Dabī, Amsterdamas, Frankfurtes, Stambulas, Londonas, Malagas, Maltas un Tbilisi uz Rīgu. Tāpat lidsabiedrība pārvadājusi 509 pasažierus no Rīgas.

Tostarp lielākais pieprasījums bija maršrutos no Londonas, Frankfurtes un Amsterdamas.
"airBaltic" turpina piedāvāt tās klientiem čarterlidojumus un kravu lidojumus, kurus iespējams pieteikt uzņēmuma mājaslapā.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz 14.aprīlim ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības dēļ. Tostarp ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

"airBaltic" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 256,473 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Pēc provizoriskiem datiem, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 508,955 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 23%, bet uzņēmums cieta zaudējumus 7,7 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats