28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » VDD priekšnieks: Kriminālprocesiem saistībā ar Rīgās domi būs rezultāts
VDD priekšnieks: Kriminālprocesiem saistībā ar Rīgās domi būs rezultāts
Autors: BNA / 15. marts 2019, 13:11
Ir sākti vairāki kriminālprocesi saistībā ar notiekošajiem ekonomiskajiem procesiem Rīgas domē, un tiem noteikti būs rezultāts, intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” norādīja Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieks Normunds Mežviets.

“Mūsu kolēģi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir veikuši ļoti efektīvu darbu, ir sākti vairāki kriminālprocesi saistībā ar notiekošajiem ekonomiskajiem procesiem Rīgas domē, un esmu pārliecināts, ka šie kriminālprocesi noslēgsies ar “taustāmu” rezultātu,” izteicās Mežviets.

Viņš uzsvēra, ka VDD arī savas kompetences ietvaros seko līdzi Rīgas domē notiekošajam. “Mēs esam valsts drošības iestāde un mēs, protams, uz domes darbībām VDD raugās no nacionālās drošības aspekta,” piebilda VDD vadītājs.

Mežviets arī atklāja, ka VDD lietvedībā patlaban ir tikai viens kriminālprocess saistībā ar Rīgas domi. Tas saistīts ar nacionālo naidu izraisošu skrejlapu izplatīšanu.

Kā vēstīts, KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim “Rīgas satiksmes” veiktajiem iepirkumiem – par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats