28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija Nacionālās akustiskās koncertzāles paspārnē
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija Nacionālās akustiskās koncertzāles paspārnē
Autors: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija / 19. oktobris 2018, 12:06
16. oktobrī Nacionālās kultūras padome vienbalsīgi atbalstīja Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanu. Turpmākās darbības paredz tālāku apspriešanu ar dažādu nozaru profesionāļiem, lai rastu labākos risinājumus. Latvijas Mākslas augstskolu asociācija aktualizē nepieciešamību veidot jaunas koncertzāles celtniecības programmu, paredzot tās tiešu sasaisti ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studiju procesu.

Mūzikas akadēmijas galvenā ēka kā kultūrvēsturisks piemineklis, kas celta 1873. gadā, mūsdienās vairs nevar piedāvāt pilnvērtīgu un atbilstošu mācību vidi vairākām studiju programmām, kā arī nepietiek telpas bagātīgajiem Mūzikas akadēmijas bibliotēkas krājumiem. Kā rāda pasaules prakse, mūzikas akadēmijas rod mājvietu jaunās un mūsdienīgās koncertzālēs. Arī Latvijas kontekstā šāds risinājums nodrošinātu izpildītājmākslas, džeza mūzikas, senās mūzikas, horeogrāfijas, mūzikas skolotāju un mūzikas tehnoloģiju jomām atbilstošu vidi un aprīkojumu radoši māksliniecisko aktivitāšu veikšanai. Koncertprakses un izglītības mijiedarbība sekmētu dinamisku studentu un savas jomas profesionāļu, pedagogu sadarbību, radot vietu mākslinieciskās pilnveides procesam.

Latvijas Mākslas augstskolu asociācija īpaši uzsver, ka Nacionālās kultūras padomes sēdē izvirzītais priekšlikums Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai būtu nepārprotami jāpapildina ar piedāvājumu sasaistīt investīcijas kultūrā ar investīcijām jauno talantu izglītībā un izaugsmē. Nacionālās koncertzāles projekts īstenojams, nodrošinot tā ciešu sasaisti ar nacionālās mūzikas izglītības attīstību, to uzskatot par ekonomiskāko un racionāli izdevīgāko risinājumu sabiedrībai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats