25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgā kursēs jauni tramvaji - ar kondicionieriem un kamerām
Rīgā kursēs jauni tramvaji - ar kondicionieriem un kamerām
Autors: NRA.lv / 19. aprīlis 2018, 15:22
"Rīgas satiksme" pakāpeniski sāk saņemt jaunos "Škoda" zemās grīdas tramvajus. Līdz šim piegādāti trīs zemās grīdas tramvaji – viens četru sekciju tramvajs un divi trīs sekciju tramvaji. Plānots, ka vasarā Rīgai tiks piegādāti visi 20 jaunie zemās grīdas tramvaji. Savukārt pasažieru pārvadāšana 1. un 11.tramvaja maršrutā tiks uzsākta pēc visu drošības testu pabeigšanas.

Visi jaunie zemās grīdas tramvaji ir aprīkoti ar kondicionēšanas iekārtām, monitoriem, videonovērošanas kamerām, pasažieru uzskaites sistēmu, pielāgotu sistēmu elektroniskās norēķinu sistēmas vajadzībām, kā arī apkopei nepieciešamajām rezerves daļām.

Jāatgādina, ka 2016. gadā tika noslēgts iepirkuma līgums ar kompāniju „Škoda Transportation", kas paredz 20 jaunu zemās grīdas tramvaju iegādi - 15 trīs sekciju un 5 četru sekciju. Tramvajiem jābūt piemērotam pasažieriem ar īpašām vajadzībām un ierobežotām pārvietošanās spējām. Tāpat tramvajiem jābūt droši ekspluatējamiem esošajā Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta infrastruktūrā bez pārbūvēm. Tramvaju garantijas laiks ir trīs gadi, bet kalpošanas laiks - 30 gadi.

"Rīgas satiksme" apkalpo 8 tramvaju maršrutus, vidēji mēnesī pārvadājot aptuveni 2,8 miljonus pasažierus. Pavisam "Rīgas satiksmes" rīcībā ir vairāk nekā 170 dažāda veida tramvaju, no kuriem 26 tramvaji ir ar zemo grīdu un veic pasažieru pārvadājumus 1. un 11.tramvaja maršrutā.





Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats