19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latkovskis: Krievijas mērķis ir radīt haosu un kaitēt Latvijai
Latkovskis: Krievijas mērķis ir radīt haosu un kaitēt Latvijai
Autors: Ilze Ivanova / 21. februāris 2018, 11:36
Krievijas mērķis ir radīt haosu Latvijā. Par to liecina dažādas ziņas par Latvijā strādājošajām bankām, šorīt intervijā Latvijas Radio pauda Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).


Viņš uzsvēra, ka Latvijas finanšu sistēmas reputācijas graušanā lielu lomu spēlē Krievija, kas savā politikā ir oportūnistiska, un izmantojot katru iespēju, lai kaitētu, šajā gadījumā, Latvijas valstij.

Latkovskis atsaucās uz britu žurnālista Edvarda Lūkasa retoriski jautāto – kā Krievijas žurnālisti uzzinājuši par to, cik bieži Rimšēvičs šķērsojis Krievijas robežu, ja šāda veida informācija medijiem parasti nav pieejama. Pēc politiķa domām, Krievija atkārtoti mēģina parādīt Latviju kā neizdevušos valsti.

“Izmantojot Latvijā strādājošās bankas, Krievijas mērķis ir radīt haosu Latvijā,” uzskata Latkovskis, vienlaikus norādot, ka tas īsti neizdodas, jo cilvēki nestāv rindās pie bankomātiem un neizņem savu naudu no tiem.

Latkovskis norādīja, ka šobrīd svarīgākais ir ļaut Latvijas tiesību sargājošajām iestādēm strādāt un noskaidrot, kas īsti ir noticis. Viņš pieļāva, ka jālūdz arī citu valstu, piemēram, ASV iestāžu palīdzība.

Kā zināms, “Vienotība” ir sagatavojusi Saeimas lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam un aicinājumu viņam atkāpties no amata.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā – ne mazāk kā 100 000 eiro organizētā grupā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats