29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs: Tiek darīts viss, lai man netiktu dots vārds oligarhu lietas izmeklēšanas komisijas sēdē
Lembergs: Tiek darīts viss, lai man netiktu dots vārds oligarhu lietas izmeklēšanas komisijas sēdē
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 15. decembris 2017, 17:18
Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš Saeimas t.s. “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas (PIK) sēdē piedalīsies jau nākamnedēļ, 18. decembrī, ir pārliecināts, ka viņam var netikt dota iespēja paust viedokli par žurnālā “Ir” publiskotajām “Rīdzenes sarunām”.


Piektdien, 15. decembrī, notikušajā preses konferencē Lembergs norādīja, ka ir aicināts un piekritīs piedalīties PIK sēdē. Viņš atgādināja, ka jau sākotnēji izrādīja gatavību piedalīties komisijas sēdē, piebilstot – “ja mani neaicinātu, es tik un tā tur obligāti ierastos”.

Lembergs pauda cerību, ka viņam komisijas sēdē tiks dots vārds. Vienlaikus pastāvot bažas, ka viņam varētu neļaut runāt. Tas gan, pēc Ventspils mēra sacītā, būtu pretrunā ar Latvijas Satversmi un LR likumiem.

Saistībā ar iespējamiem ierobežojumiem, viņš pauda sašutumu, ka Saeimas komisija žurnāla “Ir” redaktorei Nellijai Ločmelei, kurai nav nekāda sakara ar “oligarhu lietu”, deva iespēju savu viedokli prezentēt gandrīz stundu. Līdz šim nevienam citam šāda iespēja nav tikusi dota.

“Interesējos, cik man dos, pieņemot, ka manis dēļ radīta šī “oligarhu lietas” komisija, un man šis laiks būs daudzkārt mazāks. Kāpēc tā? Nezinu,“ sacīja Lembergs, piebilstot, ka tas tikai norāda uz to, cik milzīga, nelikumīga un Latvijas Satversmei neatbilstoša ietekme ir lumpenproletariāta žurnālam un Ločmelei.

Viņš ironizē, ka iespējams Ločmele ir kāds “pagrīdes oligarhs”, jo ne velti, personai, kurai nav saistības ar šo lietu, tiek dots tik liels laiks sava viedokļa paušanai. Viņš arī neslēpa šoku par to, cik milzīga ietekme šādu lēmumu pieņemšanā ir naudai.

“Tur tiek organizēts, lai man nedotu vārdu,” ir pārliecināts Lembergs, nosaucot arī galvenos organizatorus, kuri pēc Ventspils mēra domām, ir Ostaps Benders [Lembergs konstanti savu oponentu finansētāju nesauc vārdā, bet izmanto šādu apzīmējumu], Nellija Ločmele un “Vienotības” Saeimas frakcijas deputāts Andrejs Judins (Kustība Par!).

Jau vēstījām – tiek pieļauts, ka Ventspils mēram pilnībā vai daļēji varētu tikt liegts komisijas sēdē izklāstīt savu viedokli. Par to liecina komisijas pārstāvja Andreja Judina asā attieksme un komisijas sēdē izskanējušie apgalvojumi, ka izmeklēšanas komisija aicina cilvēkus, lai uzdotu jautājumus, nevis uzklausītu viņu pozīciju.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats