19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks: Populisms ir neatņemama politikas sastāvdaļa – gluži kā sāls un pipariņš zupā
Pabriks: Populisms ir neatņemama politikas sastāvdaļa – gluži kā sāls un pipariņš zupā
Autors: BNA / 24. novembris 2017, 13:29
Izsakoties par šodienas politisko dzīvi, intervijā Latvijas Radio eiroparlamentārietis Artis Pabriks sacīja, ka gan politikā, gan sabiedrībā neiztikt bez populisma, kā zupa neiztiek bez sāls un pipara.

“Zināmā mērā mēs visi esam populisti: gan politiķi, gan žurnālisti, populisms arī redzams sabiedriskajās organizācijās. Tas ir tāpat kā vārot zupu – vajadzīgs nedaudz pipariņa un sāls. Jautājums – cik daudz un vai nav pārsālīts. Un pēdējos gados redzam, ka bieži vien politika ir pārsālīta,” sacīja Pabriks.

Kā iemeslu populisma neizmirstībai, Pabriks uzskata lielo atšķirību starp eliti un lielākām tautas masām, kuru populisms vēl vairāk uzsver, tāpat viens no iemesliem ir Rietumu sabiedrības ekonomiskais pārejas posms, kas saistīts ar tehnoloģiju attīstību un robotizāciju darba tirgū.

Tāpat akcents jāliek uz sociālo mediju popularitāti, kurā vairojas populisms.

„Sociālie mediji ir tautas balss, taču tur iztrūkst faktu pārbaude. Ja mēs savlaicīgi neveicam reformas vai neredzam, ka mums ir kāda sociāla vai politiska vaina, un ieslīgstam šajā problēmā dziļāk, tad mums droši vien jāmācās grūtākā veidā. Mums tad nākas dārgāk maksāt ar populistisku politiku uz kādu laiku,” pauda Pabriks.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats