18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iedzīvotāju vērtējums: Ventspils izaugsmē un sakoptībā lielākie nopelni Lembergam
Iedzīvotāju vērtējums: Ventspils izaugsmē un sakoptībā lielākie nopelni Lembergam
Autors: BNA / 23. maijs 2017, 17:09
Ventspils vismaz jau pēdējos 20 gadus ir viena no skaistākajām un sakoptākajām pilsētām Latvijā. Kurzemes ostas pilsēta pārsteidz ar savu neskarto dabu, krāšņumu un pilsētvides daudzveidību. Pilsētnieki un tās viesi augsti novērtē Ventspils sakopto apkārtni, kuru iespējams baudīt gan pastaigājoties pilsētas dārzos un parkos, gan atpūšoties labiekārtotā pludmalē. No agra pavasara līdz vēlam rudenim Ventspils priecē ar bagātīgiem apstādījumiem, ziedu skulptūrām un strūklakām. To visu papildina Kurzemes daudzveidīgā un bagātīgā dabas ainava. Kā apliecina arī maija sākumā veiktā Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra (SDTIC) veiktā iedzīvotāju aptauja, Ventspili par sakoptāko pilsētu Latvijā uzskata tik tiešām liels skaits Latvijas iedzīvotāju. 


SDTIC projektu vadītāja Laura Pētersone, komentējot aptaujas datus atzina, ka rezultāti bijuši pat pārsteidzoši. “Lai arī paredzējām, ka Ventspils varētu būt viena no pilsētām, kas iedzīvotāju acīs ir atzīta un mīlēta, nevarējām iedomāties, ka dati būs tik uzskatāmi pārliecinoši”, tā SDTIC pārstāve. “Nākamo sekotāju Valmieru, Ventspils apsteigusi par vairāk nekā pusi. Jāpiebilst, ka no visiem aptaujātajiem, tikai 4,9% bija Ventspils iedzīvotāji, tāpēc noteikti nevar rasties bažas par to, ka katrs respondents par skaistāko atzinis savu dzimto pilsētu”, piebilst Pētersone.

Izpelnoties iedzīvotāju novērtējumu Ventspils ieguvusi 37,1% respondentu atzinumu, tai seko tādas pilsētas kā Valmiera, Kuldīga, Cēsis, Jelgava un Sigulda. Tikmēr mūsu galvaspilsētu Rīgu par sakoptāko un labāk pārvaldīto pilsētu atzinuši vien 3,5%. 

Aptaujas rezultāti kalpojuši kā atspēriena punkts tam, lai izpētītu, kas ir pelnījis uzslavas par šīs Kurzemes pilsētas skaistumu un kā nopelns tas ir. Kā liecina jaunākie SDTIC dati, vairums respondentu uzskata, ka pie tik straujas Ventspils izaugsmes un attīstības 'vainīgs' tieši pašvaldības vadītājs Aivars Lembergs (41,5%), otrā vietā ierindojusies pilsētas Komunālā pārvalde (19,4%), savukārt iedzīvotāju iniciatīvas nopelnu kā izšķirošo atzīmējuši 12,7 % Latvijas iedzīvotāji. Vēl 26,4 % nav varējuši nosaukt iemeslu Ventspils panākumiem. 

Viena cilvēka faktors šķiet vēl iespaidīgāks, ja saskaitām tos respondentus, kuri atzīmēja tieši domes priekšsēdētāju ar tiem, kuri par pilsētas sakoptības iemeslu minēja Komunālās pārvaldes nevainojamo darbu. Bet kam tad šī pašvaldības struktūra ir pakļauta? Jā, tam pašam Lembergam. 

Ventspilī lielu lomu pilsētas tēla veidošanā spēlē ziedu kompozīcijas, kuras katru gadu tiek iekļautas apstādījumos Ventspils ielās, parkos, dārzos un skvēros. Tāpat Ventspilī vasaras sezonā puķoti tērpi tiek darināti 9 figurālām ziedu skulptūrām, no kurām iespaidīgākā ir Lielā ziedu gotiņa, kas gozējas Sarkanmuižas pļavā, kā arī tiek uzstādītas puķu piramīdas, apgaismes stabos iekārti puķu podi un veidoti daudz citu ziedu rotājumu. Kopumā ik gadu pilsētu rotā simtiem tūkstoši puķu. 

Ventspils pilsēta sevi ir apliecinājusi kā skaistu pilsēta, kas nepārtraukti mainās un attīstās. Visu cauru gadu Ventspils ir sakārtota ar sakoptām zaļajām teritorijām un plašām brīvā laika pavadīšanas iespējām ģimenei. Te ir ne tikai osta un rūpnieciskais parks, bet arī krāšņa ikdienas un tūrisma vide ar daudzveidīgu infrastruktūru, kultūras, visu veidu izglītības, sporta un atpūtas piedāvājumu un Zilā karoga pludmali. Un kā atzīst ventspilnieki un tās viesi, vislielākais paldies par to sakāms tieši Ventspils mēram Aivaram Lembergam.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats