20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidents: Svarīgs plašas sabiedrības atbalsts nodokļu reformai
Prezidents: Svarīgs plašas sabiedrības atbalsts nodokļu reformai
Autors: BNA / 25. aprīlis 2017, 15:54
“Lai veicinātu Latvijas tautsaimniecības attīstību un iedzīvotāju labklājību, ļoti svarīgi ir īstenot efektīvu nodokļu reformu, kas šobrīd ir viens no galvenajiem valdības uzdevumiem. Reformu procesa veiksmi lielā mērā noteiks tas, cik aktīvi un atbildīgi tajā piedalīsies plaša sabiedrība – gan darba devēji, gan darba ņēmēji,” teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, otrdien tiekoties ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Egīlu Baldzēnu.


Raimonds Vējonis uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai nodokļu reforma mazinātu ēnu ekonomiku, bet tas iespējams tikai tad, ja ikviens nodokļu maksātājs rīkojas godīgi. “Valdība, izstrādājot jauno nodokļu sistēmu, apliecina savu gribu pildīt pienākumus pret iedzīvotājiem un uzņēmējiem, veidojot tiem labvēlīgu vidi. Tomēr sistēma varēs strādāt tikai tad, ja visi tajā iesaistīsies. Tas nozīmē, ka savas saistības pret valsti jāpilda arī ikvienam iedzīvotājam, tai skaitā godīgi maksājot nodokļus,” teica Valsts prezidents.

Viņš atzinīgi novērtēja to, ka reformas izstrādē kopā ar valdību ir piedalījušās visas iesaistītās puses – sociālie partneri, uzņēmēju organizācijas un eksperti. “Ir noritējis veiksmīgs dialogs, kura gaitā visi iesaistītie ir pauduši gatavību piekāpties un strādāt kopīgo valsts interešu labā. Tagad pats galvenais ir nodrošināt, lai šī apņemšanās tiktu īstenota dzīvē,” teica Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēra, ka reformas galvenais uzdevums ir veicināt ekonomisko aktivitāti, radot labvēlīgus apstākļus uzņēmējdarbības attīstībai, tā nodrošinot lielākus ienākumus valsts budžetā. Reformai arī jāveicina lielāki ienākumi iedzīvotājiem, tādēļ ir būtiski, lai tiktu samazināti darbaspēka nodokļi, celta minimālā alga, palielināts neapliekamais minimums strādājošajiem, pensionāriem, kā arī ģimenēm ar bērniem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats