19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Piebalgs nebīsies no iekšēja konflikta
Piebalgs nebīsies no iekšēja konflikta
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 6. decembris 2016, 9:58
Zaudējot premjerministra amatu, iekšējās nesaskaņas Vienotībai jau sagādājušas grūtus brīžus. Taču organizācijas priekšsēdētājs ir gatavs tās atdzīvināt jaunā pakāpē un nepieciešamības gadījumā tiesāties ar Saeimas frakcijas biedriem, kuru privāto kampaņu dēļ partija zaudē valsts finansējumu.


Jau vēstīts, ka priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu dēļ Vienībai valsts budžetā jāiemaksā gandrīz 42 tūkstoši eiro. Pārkāpumi radušies astoņu Vienotības saraksta kandidātu privāto kampaņu dēļ, kuru izdevumi, startējot 12. Saeimas vēlēšanās, nebija saskaņoti ar partiju. Ņemot vērā, ka pirms kampaņas visi kandidāti bija parakstījuši apliecinājumu, ka prettiesiskas rīcības dēļ nodarītos kaitējumus partijai viņi atmaksās, Vienotība pie tiem vērsās ar lūgumu pildīt savas saistības.

Viens no šiem kandidātiem ir arī Saeimā ievēlētais Vilnis Ķirsis, kuru Vienotība izvirzījusi par savu kandidātu uz Rīgas mēra amatu. Viņš aprēķināto skādi partijai - 1500 eiro - jau ir pārskaitījis. To apliecināja arī partijas priekšsēdētājs.

Partijā gan netrūkst neapmierināto, kuri uzskata, ka organizācijai nevajadzētu saglabāt sadarbību vai virzīt tālāk cilvēkus, kas ar savu rīcību nodarījuši tai zaudējumus. Par to Vienotības kongresā sestdien publiski neapmierinātību pauda gan tās valdes locekle Līvija Plavinska, gan citi personīgās sarunās ar A. Piebalgu.

Sākotnēji gan izskanēja ziņas, ka lielākā daļa personīgo kampaņu organizatoru negrasās atlīdzināt partijai nodarīto skādi, taču pirmdien pēc Vienotības valdes sēdes A. Piebalgs apliecināja, ka progress šajā jautājumā ir vērojams. Partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars esot uzsācis privātas sarunas par naudas lietām, un esot pamats uzskatīt, ka risinājums tikšot rasts. Vienotības priekšsēdētājs saprot, ka dažos gadījumos partijai pārskaitāmās summas varētu būt pārāk lielas, lai tās atmaksātu vienā maksājumā. Piemēram, Dzintaram Zaķim partijai jāatmaksā 18 tūkstoši eiro.

Tomēr, ja sarunas cietīšot neveiksmi, A. Piebalgs neredz šķēršļus uzsākt ar kolēģiem tiesāšanos. «Es neredzu tajā problēmu, arī ņemot vērā mūsu pieredzi,» atsaucoties uz iekšējiem konfliktiem, kas liedza Vienotībai saglabāt premjerministra amatu, saka A. Piebalgs.

Organizācijas priekšsēdētājs uzsver, ka pretēji dažiem Vienotības biedriem viņš kategoriski iebilst pret personīgajām kampaņām, jo tās, kā organizācija var secināt no savas pieredzes, apdraud visu partiju. Savukārt, ja pirms kampaņas parakstītās vienošanās tiek atzītas par juridiski nesaistošām, tad vajadzētu mainīt likumu, uzskata A. Piebalgs. Pretējā gadījumā jebkuru partiju var nogremdēt ar apzināti izvērstu personīgo kampaņu.

Sarunām ar personīgo kampaņu organizētājiem Vienotības valde atvēlējusi divas nedēļas, tad tā pieņems lēmumu par turpmāko rīcību. Paralēli organizācija izvērtēs, vai nepārsūdzēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumu par valsts finansējuma atņemšanu partijai.

Bez Dz. Zaķa un V. Ķirša partijai nodarītie zaudējumi jāatlīdzina arī Anrijam Matīsam, Aldim Adamovičam, Jānim Upeniekam un citiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats