20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Acīmredzamais – neticamais: Saeima vēlas dot iespēju jebkuram iebraucējam kļūt par latvieti
Acīmredzamais – neticamais: Saeima vēlas dot iespēju jebkuram iebraucējam kļūt par latvieti
Autors: BNA / 26. maijs 2016, 16:28
Tiek izjaukts kopš senatnes pastāvējis princips tautības noteikšanai, portālam Labdien.lv raksta Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA).


Šodien, 26. maijā, deputātu vairākums (Saskaņa, Vienotība, LRA, NSL) atbalstīja A.Judina un L.Čigānes priekšlikumu, kurš nosaka, ka JEBKURŠ, kurš izpilda noteiktus kritērijus var kļūt par latvieti. Jā, jūs nepārklausījāties, nevis par Latvijas pilsoni, bet par latvieti.

Ilgstoši Latvijā ir pastāvējis princips, ka cilvēks ir piederīgs tai tautai, kurai ir piederīgi viņa senči. Ja cilvēkam ir bijuši dažādu tautību vecāki vai vecvecāki, tad atbilstoši saviem uzskatiem, dzīves veidam, ikdienā lietotai saziņas valodai utml. viņš var vienreiz mainīt piederību uz kādu no senču tautību. Piemēram, cilvēkam mamma ir poliete, tēvs ir latvietis, tad neskatoties uz sākotnēji pasē ierakstīto tautību, cilvēks var izdarīt izvēli un būt vai nu polis, vai nu latvietis.

Čigānes / Judina priekšlikums paredz noteikt, ka cilvēks, kuram neviens sencis nav latvietis, var kļūt par latvieti. Piemēram, mamma ir krieviete, tēvs kirgīzs un arī neviens no vecvecākiem nav latvietis, bet neskatoties uz to, izpildot noteiktus kritērijus, šāda persona varēs kļūt par latvieti. Salīdzinoši var teikt, ka kaķis, kurš ir piedzimis stallī varēs kļūt par zirgu.

Tas ir murgs, kurš nonivelē izpratni par to, kurš ir piederīgs latviešu tautai. Ja vien 3.lasījumā netiks veikti grozījumi, tad turpmāk jebkurš iebraucējs, kurš izpildīs noteiktus kritērijus varēs kļūt par latvieti.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats