19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » VID vadītāja izvairās no intervijas un žurnālistu nosauc par «svoloču»
VID vadītāja izvairās no intervijas un žurnālistu nosauc par «svoloču»
Autors: Apollo.lv / 4. marts 2012, 21:44
Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Nelija Jezdakova mēģinājusi izvairīties no intervijas sniegšanas Latvijas Televīzijai, bet jau pēc notikušas intervijas VID ģenerāldirektore atļāvusies žurnālistam Jānim Gestem nodot sveicienu, ka viņš ir «svoločs».


Raidījums «De facto» vēstī, ka žurnālists 17.janvārī nosūtīja intervijas pieprasījumu VID. Tikai 22.februārī tika nosūtīts intervijas atteikums.

Par saņemto atteikumu raidījums informēja Valsts kanceleju un Finanšu ministriju. Un tikai pēc tam notika intervija ar VID ģenerāldirektori, raksta Apollo.lv.

VID vadītāja neslēpa savas dusmas un interviju sniedza, demonstratīvi pārtraucot sanāksmi savā kabinetā, vēstī raidījums.

Valsts Kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska secina, ka «VID ir ļoti plašs jautājumu loks, un komunikācija šai institūcijai ir būtiska un nozīmīga. VID ir vairāk vērsts uz tādu komunikāciju, kas nav proaktīva un nav vērsta uz iedzīvotājiem aktuālu jautājumu skaidrošanu.»

Valsts kanceleja rekomendējusi VID aktīvāk komunicēt ar sabiedrību.

Raidījums norāda, ka, piemēram, izvērsta informēšanas kampaņa par sākumdeklarēšanos nav bijusi, bet vienīgā preses konference notikusi janvārī, kopā ar VID atskaiti par pērn padarīto. VID uzskata, ka arī raidījumam «De facto» bija jāizmanto šī 26.janvārī notikusī preses konference, lai uzdotu jautājumus VID vadībai.

«Visa valsts šai iestādei uztic savus nodokļus. Ir tiesības sagaidīt, ka šī iestāde runās ne tikai tad, kad tai gribās runāt, bet tad, kad ir interese, kad ir objektīvs pieprasījums. Un kad šie jautājumi ir nozīmīgi. Sākumdeklarēšanās, nodokļu jautājumi par tiem jārunā, nevar tā, ka nepatīk vai kaitina,» uzskata  «Providus» informācijas atklātības jautājumu eksperte Linda Austere.

Viens no VID atbildē liktajiem uzsvariem – VID patur tiesības, ar kuriem žurnālistiem, par kādām tēmām un kādā formā runāt. VID Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Agnese Grīnberga arī neredz pamatu pārmetumiem par sliktu komunikāciju ar sabiedrību. Turklāt ar sešiem cilvēkiem šim darbam viņasprāt ir par maz. Toties prēmijas, kas izmaksātas Grīnbergai un citiem kolēģiem, bijušas pamatotas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nelija Jezdakova, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats