19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rimi uzstāda pirmo taromātu dzērienu iepakojuma nodošanai
Rimi uzstāda pirmo taromātu dzērienu iepakojuma nodošanai
Autors: bizness.lv / 14. septembris 2021, 15:42
Uzsākot dzērienu depozīta sistēmas ieviešanu Rimi veikalos, mazumtirdzniecības tīkls Rimi sadarbībā ar SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” (DIO) 14. septembrī uzstādījis pirmo taromātu. Tas no 1. februāra sāks darboties Rimi Biķernieku ielā 21, Rīgā, nodrošinot klientiem iespēju nodot stikla, PET pudeles un metāla skārdenes*.

Sākot no 13. septembra, nedēļas laikā visā Latvijā tiks uzstādīti ap 40 taromātu, uzsākot pakāpenisku taromātu ieviešanu, lai līdz 1. februārim ar taromātiem aprīkotu 800–1000 dzērienu iepakojuma pieņemšanas vietas. Taromātā  Biķernieku ielas Rimi un vēl vairāk nekā 100 citos veikalos visā Latvijā no 1. februāra pircēji varēs ievietot iztukšotus un nebojātus dzēriena iepakojumus, saņemot par katru nodoto iepakojumu kuponu 10 centu vērtībā, ko atprečot varēs jebkurā Rimi veikalā. Savukārt dzērienu iepakojumi no taromātiem tiks nogādāti DIO tālākai apstrādei. Paredzēts, ka ar taromātu palīdzību Rimi veikalos būs iespējams savākt un pārstrādāt vairāk nekā 100 miljonu iepakojumu vienību gadā.

Depozīta sistēma ir ilgi gaidīts risinājums, kas ļaus samazināt piesārņojumu Latvijas dabā un veicinās iepakojuma pārstrādi. 

“Vides piesārņojums ir viena no 21. gadsimta izaicinošākajām problēmām, tāpēc depozīta sistēmas ieviešana ir liels ieguvums Latvijas sabiedrībai. Šī sistēma radīs papildu iespējas aktīvi piedalīties apkārtējās vides aizsardzībā, turklāt ekonomiski stimulēs pārstrādājamo dzērienu iepakojumu nodošanu, tādējādi pozitīvi ietekmējot cilvēku paradumus,” komentē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

Rimi pastāvīgi ievieš videi draudzīgākus risinājumus produktu uzglabāšanai un iepakošanai, strādā pie energoefektīvākas veikala vides, nodrošina kvalitatīvāku un veselīgāku pārtikas piedāvājumu, kā arī dod iespēju klientiem būt sociāli atbildīgiem un šķirot atkritumus, ziedot un palīdzēt citiem. Iesaiste depozīta iepakojuma pieņemšanā ir secīgs un sistemātisks darbs cīņā ar klimata pārmaiņām un ilgtspējīgu ieradumu iedzīvināšanā sabiedrībā. 

“Kā lielākais mazumtirgotājs Latvijā mēs apzināmies savu atbildību un iespējas izglītot sabiedrību un veicināt veselīgu un ilgtspējīgu ieradumu attīstību, lai visi kopā mazinātu ietekmi uz vidi. Plānojot taromātu atrašanās vietas, galvenokārt vadījāmies pēc tā, lai klientiem izmantoto pudeļu nodošana būtu ērta un kļūtu par viņu ikdienas ieradumu tāpat kā iepirkšanās Rimi,” stāsta Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

*Uzzināt vairāk par nododamiem dzēriena iepakojumiem saskaņā ar MK noteikumu Nr. 519 “Depozīta sistēmas darbības noteikumi” 1. pielikumu iespējams šeit.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats