19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Toyota uzsākusi jaunā kompaktā SUV Yaris Cross ražošanu
Toyota uzsākusi jaunā kompaktā SUV Yaris Cross ražošanu
Autors: bizness.lv / 12. jūlijs 2021, 11:42
Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) uzsākusi jaunā Yaris Cross ražošanu –  kompaktais urbānā stila SUV Eiropas tirgū nonāks augustā. Ir veikti ievērojami papildu ieguldījumi 400 miljonu eiro apmērā, lai rūpnīcā nodrošinātu divu modeļu izlaidi uz vienas ražošanas līnijas – ceturtās paaudzes Toyota Yaris un jaunā Yaris Cross –, ikgadējo TMMF ražošanas jaudu palielinot līdz 300 000 automobiļu.

Modelis ir projektēts un izstrādāts atbilstoši Eiropas klientu vajadzībām SUV tirgus B segmentā, un paredzams, ka jaunā Yaris Cross spēka agregātu noietā dominēs zemu CO2 emisiju hibrīds, kas atbilst kompānijas plānam līdz 2025. gadam panākt 90% elektrificēto modifikāciju īpatsvaru savu automobiļu noietā.

Yaris Cross ir otrais modelis, kas izgatavots uz Toyota GA-B kompakto automobiļu platformas un astotais TNGA (Toyota New Global Architecture) modelis, kas ražots Eiropā*. Šī modeļa ražošanas uzsākšana iezīmē arī turpmāku Toyota virzību ražošanas lokalizācijas stratēģijā.

“Yaris Cross ieviešana ir svarīga, jo tā ne tikai palielina Toyota konkurētspēju, bet arī nostiprina mūsu stratēģiju ražošanas lokalizācijā un ražošanas jaudu palielināšanā, lai sasniegtu Toyota mērķi līdz 2025. gadam palielināt pārdošanas apjomus Eiropā līdz 1,5 miljoniem vienību,” komentē Mārvins Kuks, Toyota Motor Europe viceprezidents.

Toyota vīzija ražošanas lokalizācijai Eiropā šogad ir paplašinājusies vēl vairāk, jo Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) uzsākusi hibrīda elektrisko transmisiju un elektromotoru ražošanu, piegādājot 1,5 litru TNGA benzīna dzinēju un hibrīda spēka agregātu gan Toyota Yaris, gan Yaris Cross vajadzībām.

Toyota ir investējusi arī Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) ražošanas jaudu palielināšanā un modernizācijā, lai šo rūpnīcu Čehijā sagatavotu Yaris ražošanai un  apmierinātu pieaugušo pieprasījumu pēc Eiropas Gada auto 2021 galvenā titula ieguvēja.

Jaunā Yaris Cross iepriekšpārdošana jau ir sākusies, un cenas ir no 17 400 eiro.

* Toyota Motor Manufacturing France (Yaris un Yaris Cross), Toyota Motor Manufacturing Turkey (Toyota C-HR un Corolla sedans), Toyota Motor Manufacturing UK (Corolla hečbeks un Touring Sports) un Toyota Motor Russia (Camry un RAV4).



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats