19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Luminor piešķir 1,7 miljonus eiro SIA Tēraudiņi graudu kaltes rekonstrukcijai
Luminor piešķir 1,7 miljonus eiro SIA Tēraudiņi graudu kaltes rekonstrukcijai
Autors: bizness.lv / 25. maijs 2021, 11:22
Luminor banka piešķīrusi 1,7 miljonu eiro finansējumu augkopības uzņēmumam SIA Tēraudiņi graudu kaltes rekonstrukcijai un jaunu iekārtu iegādei. Tas ļaus nodrošināt efektīvāku tādu tradicionālo lauksaimniecības kultūru kā rudzi, kvieši un auzas kaltēšanas procesu. 

Ar Luminor piešķirto finansējumu SIA Tēraudiņi plāno realizēt kaltes būvniecības un rekonstrukcijas projektu, kura kopējās izmaksas ir vairāk nekā 2,3 miljoni eiro. Projektam piesaistīts arī Lauku Atbalsta dienesta līdzfinansējums 662 tūkstošu apmērā, toties kaltes uzlabojumi tiks īstenoti kopā ar SIA Ungurpils Grauds. Papildu rekonstrukcijas darbiem tiks ieviesti arī jauni tehniskie risinājumi, piemēram, graudu kalte tiks aprīkota ar rekuperācijas sistēmu. Veiktie uzlabojumi ļaus graudu torņos uzglabāt 5000 tonnas labības. Savukārt papildu graudu pieņemšanas bedre, kas veiks arī graudu priekštīrīšanu, ļaus palielināt apstrādes jaudu, sasniedzot 100 tonnas stundā. 

“Pagājušais gads lauksaimniecības nozarē bija veiksmīgs, sasniedzot vienu no lielākajiem ienākumu kāpumiem pēdējās desmitgades laikā. Arī augkopībā un graudkopībā pērn bija kvalitatīva raža, kas bija labs priekšnoteikums uzņēmumiem šogad turpināt veikt ieguldījumus saimnieciskās darbības pilnveidošanai un attīstībai. Esam gandarīti sniegt atbalstu SIA Tēraudiņi graudu kaltēšanas procesa modernizēšanai, lai palielinātu to darbības jaudu. Vienlaikus esam gatavi ar labiem nosacījumiem atbalstīt arī citus lauksaimniecības uzņēmumus to attīstības plānos, lai nākotnē sasniegtu arvien jaunus ražīgas darbības rekordus,” stāsta Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

SIA Tēraudiņi apsaimnieko aptuveni 1235 hektārus lauksaimniecībā izmantojamās zemes, no kuriem aptuveni 789 hektāri pieder pašam uzņēmumam. Uzņēmums audzē tādas lauksaimniecības kultūras kā rudzus, ziemas un vasaras kviešus, griķus, vasaras miežus, kartupeļus un auzas. Lielākā daļa izaudzētā tiek nodota vietējiem uzņēmumiem, piemēram, LPKS VAKS, Aloja Starkelsen un ADS Baltic. Pērn visvairāk realizētā produkcija bija kartupeļi (3723.53 tonnas), rudzi (1651.66 tonnas) un ziemas kvieši (1581.07 tonnas). 

“Pieaugot pieprasījumam un kāpinot ražas apjomus pagājušajā gadā, esam nolēmuši realizēt jau vairākus gadus plānoto projektu – jaunas kaltes būvniecību un rekonstrukciju, kas ļaus mums pašiem veikt graudu kaltēšanu, nevis noslogot tuvējā apkārtnē esošās kaltes līnijas. Papildu tam kaltes rekonstrukcija sniegs iespēju veiksmīgāk uzglabāt realizācijai paredzēto produkciju, paātrināt arī graudu novākšanas tempu un veiksmīgāk plānot uzņēmuma darbību,” saka Valdis Možvillo, SIA Tēraudiņi īpašnieks un valdes priekšsēdētājs. 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats