19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Izsludināts pirmais konsolidētais dzelzceļa būvmateriālu iepirkums Rail Baltica pamata trases būvniecībai
Izsludināts pirmais konsolidētais dzelzceļa būvmateriālu iepirkums Rail Baltica pamata trases būvniecībai
Autors: bizness.lv / 5. maijs 2021, 11:47
Rail Baltica kopuzņēmums RB Rail AS izsludinājis pirmā konsolidētā dzelzceļa būvmateriālu iepirkuma pirmo kārtu par aptuveno summu 46 miljoni eiro. Šis konkrētais publiskais iepirkums paredz optisko šķiedru kabeļu aizsargcauruļu, kabeļu aizsargcauruļu, sakaru kanalizācijas aku un kabeļu kanālu piegādes Rail Baltica pamattrases būvniecībai Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.  

Marks Stīvens Louders (Mark Stephen Loader) RB Rail AS Programmas vadības direktors un valdes loceklis saka: “Viena no šāda mēroga projekta, kāds ir Rail Baltica, galvenajām priekšrocībām ir apjomradīti ietaupījumi, kas mums, piemēram, ļauj veikt konsolidētu materiālu iegādi visai 870km garajai dzelzceļa pamattrases līnijai. Mēs esam patiesi gandarīti izsludināt pirmo no vēl daudziem šāda veida iepirkumiem. Paļaujamies, ka mūsu potenciālie partneri un piegādātāji novērtēs šo iespēju un iesniegs spēcīgus un konkurētspējīgus piedāvājumus.” 
Jau vēstīts, ka, turpinot ar Rail Baltica nākamo attīstības posmu, galvenā uzmanība 2021.gadā tiks veltīta, lai sagatavotos vērienīgu būvniecības darbu uzsākšanai. Tas ietvers gan globālā projekta īstenošanas plānu sinhronizēšanu ar pieejamajām finansēšanas perspektīvām, gan nepieciešamo sagatavošanas darbu veikšanu dzelzceļa materiālu un komponenšu nodrošināšanai pamattrases būvniecībai. Plānots, ka kopējā līgumu vērtība šogad uzsāktajiem publisko iepirkumu projektiem sasniegs 2 miljardus eiro. 
Ņemot vērā unikālo konsolidēto iepirkumu dabu un būtiskos apjomus,  RB Rail AS veica potenciālo piegādātāju tirgus aptauju*, kas sniedza papildus ieskatu par tirgus tendencēm un iespējamiem apjomradītajiem ietaupījumiem no centralizētas materiālu iegādes.  
RB Rail AS Iepirkumu departamenta vadītājs Kristjans Pīrsalu (Kristjan Piirsalu) uzsver: “Šis ir svarīgs nākamais solis, kas apliecina pozitīvu Rail Baltica projekta attīstību, jo šis iepirkums mums ļauj sagatavoties liela mēroga būvniecības darbiem. Mēs sagaidām, ka gan vietējie, gan starptautiskie nozares spēlētāji šo uztvers kā labu iespēju, jo šādi iepirkumi ir arī papildus atbalsts uzņēmējdarbībai pandēmijas radīto seku mazināšanas kontekstā.”  
Pretendenti aicināti iesniegt savus pieteikumus publiskajam iepirkumam ar numuru RBR 2021/1 līdz šī gada 31. maijam. Vairāk informācijas par publisko iepirkumu un procesu pieejams Rail Baltica projekta mājas lapā https://www.railbaltica.org/tenders/  



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats