19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » No 1. marta atļauts sniegt manikīra, pedikīra, podologa un friziera pakalpojumus
No 1. marta atļauts sniegt manikīra, pedikīra, podologa un friziera pakalpojumus
Autors: bizness.lv / 23. februāris 2021, 17:18
Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē šodien, 23. februārī, valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas piedāvātos grozījumus normatīvajos aktos, no šā gada 1. marta atļaujot sniegt manikīra, pedikīra, podologa un friziera pakalpojumus. Vienlaikus valdība noteica papildu drošības prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietām un pakalpojumu sniedzējiem, kā arī pastiprinot to ievērošanas kontroli.



"Šodien valdībā apstiprinājām droša darba konceptu skaistumkopšanas nozarei. No nākamās nedēļas darbu varēs atsākt daļa skaistumkopšanas speciālistu. Sākotnēji aicināju valdību noņemt darbības ierobežojumus  pakalpojumiem,  kas tiek vērtēti ar zemu saslimstības riska līmeni, kā arī atļaut sniegt tos pakalpojumus, kurus sniedz ārstniecības personas. Taču, izvērtējot šī brīža epidemioloģisko situāciju valstī, valdība vienojās arī šīs nozares darbību atsākt pakāpeniski," uzsver ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

 Drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepta mērķis ir radīt ilgtermiņā drošus apstākļus nozares pakalpojumu sniegšanai Covid-19 apstākļos. Līdz ar to drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts Covid-19 apstākļos ietver:

pastiprinātas drošības prasības klientu apkalpošanas organizēšanai,
distancei pakalpojumu sniegšanas laikā,
individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanai pakalpojuma sniedzējam,
dezinfekcijas līdzekļu lietošanai,
telpu vēdināšanai,
prasības darba piederumiem un aprīkojumam,
prasību pakalpojumu sniedzējiem noteikt atbildīgo personu par epidemioloģisko prasību ievērošanas kontrolei.​

Vienlaikus valdība noteica, ka aizliegts sniegt mobilos skaistumkopšanas pakalpojumus, izbraucot pie klienta, lai sniegtu pakalpojumus mājas apstākļos.


Pakalpojumu sniedzēju uzraudzību veiks Veselības inspekcija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, Valsts policiju un pašvaldību policiju.

Kā zināms, EM pagājušajā nedēļā piedāvātais risinājums ietvēra visu skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas atsākšanu, taču valdība lēma par pakāpeniskas pieejas īstenošanu līdzīgi kā citās nozarēs. Novēršot šobrīd tirgū konstatēto negodīgo konkurenci, šajā valdības sēdē EM aicināja izvērtēt iespēju atļaut sākt sniegt arī tādus skaistumkopšanas pakalpojumus, kurus sniedz personas, kuras reģistrētas Ārstniecības personu reģistrā, taču arī šo piedāvājumu valdība neakceptēja. Līdz ar to primāri būs pieejami sabiedrībai nepieciešamākie pakalpojumi. Epidemioloģiskai situācijai uzlabojoties, valdība lems par pieejamo pakalpojumu paplašināšanu. Ministru kabinets uzdeva Ekonomikas ministrijai līdz š.g. 22. martam informēt Ministru kabinetu par drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanu darbību un tālākiem soļiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats