19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā janvārī palielinājās par 1,0 %
Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā janvārī palielinājās par 1,0 %
Autors: bizness.lv / 19. februāris 2021, 14:45
2021. gada janvārī, salīdzinot ar 2020. gada decembri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,0 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 0,9 %, eksportētajai produkcijai – par 1,0 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis samazinājās par 0,1 %, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm pieauga par 1,9 %.


Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles, kā arī atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā; materiālu pārstrādē. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam atsevišķu pārtikas produktu ražošanā, gāzes apgādē, elektroenerģijas apgādē un sadalē.

2021. gada janvārī, salīdzinot ar 2020. gada janvāri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir palielinājies par 0,7 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir samazinājies par 0,2 %, savukārt eksportētajai produkcijai palielinājies par 1,5 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas ir pieaugušas par 0,6 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 2,2 %.

Būtiskākā ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles. Pazeminošā ietekme bija cenu kritumam gāzes apgādē, siltumapgādē, elektroenerģijas apgādē un ražošanā.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats