19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas Mobilitātes asociācija: Latvijā ir potenciāls transporta pakalpojumu attīstībai
Latvijas Mobilitātes asociācija: Latvijā ir potenciāls transporta pakalpojumu attīstībai
Autors: Publicitātes materiāls / 21. oktobris 2020, 14:00
2020. gada 21. oktobris, Rīga – oktobra sākumā dibināta Latvijas Mobilitātes asociācija, kura apvieno līderus transporta nozarē ar mērķi atbalstīt mobilitātes attīstību Latvijā. Pašlaik tās sastāvā ir Eiropas vadošā transporta platforma Bolt, skrejriteņu un elektroautomobiļu koplietošanas uzņēmums Fiqsy, automašīnu koplietošanas uzņēmumi CityBee un Carguru un velosipēdu koplietošanas uzņēmums Nextbike. 

Asociācijas mērķis ir veicināt mobilitātes pakalpojumu izplatību, kā arī uzlabot sabiedrības zināšanas un izpratni par tiem, to sniegtajām iespējām un ieguvumiem pilsētu transporta tīklu uzlabošanā. Viens no pirmajiem asociācijas uzdevumiem būs uzsākt diskusiju ar jauno Rīgas Domes sastāvu, lai apspriestu Rīgas pilsētas attīstības plānus, mobilitātes pakalpojumu lomu tajos, kā arī dalītos pieredzē, lai veiksmīgi sagatavotos nākamajai mikromobilitātes pakalpojumu sezonai.

“Dibinot Latvijas Mobilitātes asociāciju, mēs virzāmies soli tuvāk tam, lai gan sabiedrība, gan likumdevēji labāk izprastu nozari, tās galvenos ieguvumus un izaicinājumus. Mēs plānojam ciešāk sadarboties ar valsts un pašvaldību iestādēm, lai veicinātu nepieciešamās infrastruktūras, piemēram, velojoslu, novietņu, uzlādes punktu un citu elementu, ieviešanu un attīstību Latvijas pilsētās, kā arī pilnveidotu un uzlabotu nozares regulējumu,” stāsta Bolt reģionālais vadītājs Latvijā Kārlis Ķezberis.

“Viens no priekšnosacījumiem, lai veiksmīgi ieviestu mūsdienīgus tehnoloģiskos risinājumus, tostarp domājot arī par mikro un “zaļo” mobilitāti, ir aktīvs darbs un komunikācija ar sabiedrību, lietotājiem un citām iesaistītajām pusēm, lai lauztu aizspriedumus un stereotipus, kas daļai sabiedrības saistās gan ar koplietošanas pakalpojumiem, gan elektromobilitātes risinājumiem. Līdz šim to esam darījuši katrs individuāli un turpmāk darīsim arī kopā – asociācijas vārdā,” komentē Māris Avotiņš, Fiqsy vadītājs un līdzīpašnieks.

“Mūsu mērķis ir tāds pats kā pašvaldībām: efektīvas transporta ekosistēmas attīstīšana, lai samazinātu automašīnu skaitu un tādējādi arī sastrēgumus un piesārņojumu. Mēs dzīvojam laikmetā, kad cilvēkam ir pieejama līdz šīm nebijusi pārvietošanās iespēju dažādība, kas privātās automašīnas uzturēšanu padara par neracionālu. Mobilitātes revolūcija jau notiek un tā tikai paātrināsies,” situāciju raksturo Carguru dibinātājs Vladimirs Reskājs.

“Viens var mēģināt sasniegt daudz, bet kopā tas izdosies daudz ātrāk. Mēs visi runājam par attīstību un to atbalstām, bet bieži gadās tā, ka komentējam lietu norisi no malas, tādēļ mēs izlēmām rīkoties. Ja arī Tev ir ko teikt un vēlies, lai Rīgas un citu Latvijas pilsētu mobilitātes attīstība notiek straujāk, tad pievienojies Latvijas Mobilitātes asociācijai un strādāsim visi kopā!” aicina CityBee Latvija vadītāja Egija Gailuma.

Šobrīd asociācijas sastāvā ir uzņēmumi Bolt, Fiqsy, CityBee, Nextbike un Carguru. Sagaidāms, ka nākotnē organizācija apvienos vēl lielāku daļu transporta un mobilitātes pakalpojumu sniedzēju Latvijā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats