19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » SIA Good Trade pasludināts maksātnespējas process
SIA Good Trade pasludināts maksātnespējas process
Autors: Publicitātes materiāls / 15. oktobris 2020, 13:42
Pēc vairākām patērētāju sūdzībām par nepiegādātām precēm un neatmaksātu naudu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) ir saņēmis informāciju, ka SIA “Good Trade”, kas veica preču tirdzniecību interneta veikalā www.gouptime.lv, ir pasludināts maksātnespējas process. PTAC aicina patērētājus vērsties pie maksātnespējas administratora, lai atgūtu naudu par nepiegādātajām precēm.


Līdz šim PTAC ar iesniegumiem par SIA “Good Trade” ir vērsušies 27 patērētāji. Tāpat ir sniegtas 46 konsultācijas par situācijām, kad pēc preces pasūtīšanas interneta veikalā, tās netiek piegādātas, un nauda par nepiegādātajām precēm netiek atmaksāta.

2020.gada 30.septembrī tika pieņemts lēmums par SIA “Good Trade” (turpmāk – parādnieks) maksātnespējas procesa pasludināšanu. Tā kā ieraksts Maksātnespējas reģistrā ir izdarīts 2020. gada 30. septembrī,  PTAC informē, ka saskaņā ar Maksātnespējas likuma 73.panta pirmo un otro daļu patērētājiem vai juridiskām personām (turpmāk – kreditors), kuras ir cietuši parādnieka darbības rezultātā – līdz 2020.gada 30.oktobrim ir jāvēršas ar savu prasījumu pie maksātnespējas administratora. Gadījumā ja ir nokavēts prasījumu iesniegšanas termiņš, kreditors savu prasījumu pret parādnieku var iesniegt termiņā, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem no dienas, kad maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par parādnieka maksātnespējas procesa pasludināšanu, bet ne vēlāk kā līdz dienai, kad šajā likumā noteiktajā kārtībā sastādīts kreditoru prasījumu apmierināšanas plāns. Pēc šā termiņa iestājas noilgums, līdz ar to kreditors zaudē kreditora statusu un savas prasījuma tiesības pret parādnieku.

PTAC informē, ka Sabiedrībai ieceltais maksātnespējas administrators ir Ints Goldmanis.

Prakses vieta: Lāčplēša iela 43/45–4b, Rīga, LV-1011.  

E-pasta adrese: ints.goldmanis@em.lv.

Tālruņa numurs: 29409522.

Lai nesaskartos ar līdzīgiem gadījumiem, PTAC aicina pirms preču iegādes interneta veikalā, uzzināt citu patērētāju pieredzi dažādos atsauksmju portālos, kā arī pārliecināties, ka konkrētais komersants nav ievietots PTAC Melnajā sarakstā vai Aizdomīgo vietņu sarakstā.

PTAC konsultāciju tālrunis: 65452554



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats