19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits sarucis par gandrīz 70%
Lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits sarucis par gandrīz 70%
Autors: Publicitātes materiāls / 15. oktobris 2020, 13:32
Šā gada pirmajos deviņos mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoti vien 1,8 miljoni pasažieru – tikai aptuveni trešā daļa no pagājušā gada pasažieru apjoma, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem deviņiem mēnešiem, pasažieru skaits lidostā “Rīga” ir samazinājies par 69,6%.

Septembrī lidosta “Rīga” apkalpoja  113,6 tūkstošus pasažierus - par 77 tūkstošiem ceļotāju mazāk nekā augustā. Salīdzinot ar 2019.gada septembri, pasažieru skaits ir samazinājies par 85%.

“Lai gan septembrī no lidostas ”Rīga” bija iespēja doties uz 51 galamērķi - par diviem galamērķiem vairāk nekā augustā, tomēr lielākā daļa galamērķu atradās augsta riska zonā, no kuras atgriežoties, pasažieriem bija jāievēro pašizolācija. Tas būtiski samazināja reisu piepildījumu,” norāda lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. Vidējais gaisa kuģu piepildījums septembrī bija 31% - ievērojami mazāk nekā augustā, kad piepildījums sasniedza 57%.

Populārākie lidostas “Rīga” galamērķi septembrī bija Londona, Oslo, Tallina, Helsinki un Frankfurte, bet vispiepildītākie gaisa kuģi devās uz Tbilisi, Kipru un Mančestru. Arī sarežģītajos apstākļos lidostā “Rīga” saglabājās augsts transfēra pasažieru īpatsvars – ceļotāji, kas lidostu “Rīga”  izmantoja kā pārsēšanās punktu nokļūšanai tālākos galamērķos, veidoja  27% no kopējā pasažieru skaita.

Lielāko daļu jeb 60% no septembrī apkalpotajiem pasažieriem pārvadāja nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, 18% - Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, bet 9% - Ungārijas zemo cenu pārvadātājs “WizzAir”.

Septembrī lidostā tika apkalpoti 3332 lidojumi – par gandrīz 60% mazāk nekā iepriekšējā gada septembrī. Savukārt gada griezumā lidojumu skaits ir samazinājies par 56,3% un notikuši kopumā 28 945 lidojumi. Visvairāk – 2368 lidojumus  - lidostā “Rīga” izpildīja regulārie pasažieru pārvadātāji, 437 bija biznesa aviācijas lidojumi, bet 240 lidojumus veica kravu pārvadātāji.

Septembrī lidostā “Rīga” apkalpotas 2148 tonnas kravu - par 6% vairāk kā 2019.gada septembrī. Kopumā 2020.gada deviņos mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoti vairāk nekā 16 tūkstoši tonnu kravu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats