19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » 10. novembrī apmeklētājiem tiks atvērts tirdzniecības centrs SĀGA
10. novembrī apmeklētājiem tiks atvērts tirdzniecības centrs SĀGA
Autors: bizness.lv / 18. septembris 2020, 11:41
Plānots, ka jaunais tirdzniecības centrs SĀGA uzsāks darbību un tiks atvērts apmeklētājiem šī gada 10. novembrī. Tas būs nozīmīgs projekts Rīgas pilsētvidē, jo kopā ar blakus esošo IKEA tas veidos jaunu tirdzniecības un darījumu centru Rīgā. Jaunā centra attīstībā plānots ieguldīt aptuveni 68 miljonu eiro lielas investīcijas un izveidot ap 500 jaunas darbavietas.

“Neskatoties uz trauslo situāciju pandēmijas jomā, mēs nākam ar pozitīvām ziņām un turpinām lieliem soļiem īstenot vienu no nozīmīgākajiem investīciju projektiem Rīgā pēdējo gadu laikā tirdzniecības centru segmentā. IKEA un SĀGA iezīmēs jaunu attīstības potenciālu Mežciema un Stopiņu apkaimei, kļūstot par dinamisku vidi un jaunu darījumu centru Rīgas nomalē,” norāda SIA VPH Latvia direktors Juris Barkāns.
Līdz ar SĀGA projekta īstenošanu iesāksies arī jauns attīstības posms tirdzniecības centru segmentā ne tikai Latvijā, bet kopumā Baltijā. Ierasto centru attīstīšanas praksi nomainīs jaunākās paaudzes iepirkšanās centru koncepts, kurš tiek veiksmīgi attīstīts citviet Eiropā, tādējādi SĀGA projekts kļūs par absolūtu paraugu tirdzniecības centru segmentā Baltijā.
SĀGA piedāvās pasaulē jau atzītu, bet Baltijas tirgum jaunu konceptu, vienkopus apvienojot iepirkšanos mājai un dārzam, atpūtu, sportu, veselības un biroju centru. Sekojot jaunajām ēdināšanas nozares tendencēm, tas būs pirmais tirdzniecības centrs Latvijā ar speciāli izveidotu ielu ēdiena koncepta zonu ar restorāniem un kafejnīcām un pirmais centrs ar pirmsskolas iestādi, kas ir projekta vēl viena pievienotā vērtība.
SĀGA mājlietu segmentā lielākie nomnieki būs veikali Būvniecības ABC un Jysk. Būvniecības ABC šis būs platības ziņā lielākais veikals ar jaunu unikālu eko būvmateriālu konceptu. Savukārt ikdienas preču segmentā atradīsies Rimi hipermārkets.
Par ienākšanu Latvijā paziņojis pasaulē lielākais sporta zīmolu tirgotājs Decathlon, kas atklās SĀGĀ plašāko Baltijā veikalu. Decathlon būs daļa no pirmā sporta klastera Latvijā, apvienojot vienuviet plašāko sporta preču, fitnesa centru piedāvājumu un āra treniņu un atpūtas iespējas.
Tirdzniecības centrs atradīsies uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus IKEA tirdzniecības centram. Jauno tirdzniecības centru plānots nodot ekspluatācijā šī gada rudenī. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetri.
Projekta attīstīšanā ir piesaistīts partneris Colliers International ar starptautisku pieredzi, kura  uzdevums ir palīdzēt attīstīt koncepciju un vadīt nomnieku piesaistes procesu. Savukārt SĀGA tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir UPB.

SĀGA tirdzniecības centru attīsta SIA VPH Latvia, kas attīsta un pārvalda pasaules mēroga komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Uzņēmuma veiksmes pamatā ir pieeja “nomnieks pirmais”, kas nozīmē, ka tā virzītājspēks ir nomnieki. Starp VPH attīstītajiem projektiem var minēt “Nordika Shopping Valley” Viļņā ar atrašanās vietu blakus IKEA. Līdz šim Latvijā tas ir īstenojis tirdzniecības centra “Mežciems” izveidi 2014. gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017. gadam.

Publicitātes foto 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats