19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Plašākas iespējas ielu tirdzniecības veikšanai Rīgā
Plašākas iespējas ielu tirdzniecības veikšanai Rīgā
Autors: bizness.lv / 18. septembris 2020, 11:32
Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien, 17. septembrī, nolēma, ka turpmāk ielu tirdzniecību varēs veikt arī mehāniskajiem transportlīdzekļiem un tirdzniecībai aprīkotiem velosipēdiem.

Šādu kārtību paredz akceptētie grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība”.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju un starptautiski noteiktajiem pārvietošanās ierobežojumiem ir ļoti būtiski samazinājusies iedzīvotāju un tūristu plūsma pilsētā, kas tiešā veidā ietekmē tādas nozares jomas kā ēdināšanas un tirdzniecības biznesu. Domājot par nepieciešamajiem uzņēmēju atbalsta pasākumiem, vienlaikus tika pievērsta uzmanība arī moderno tehnoloģiju attīstības tendencēm, ko jau vairākus gadus iespējams novērot tirdzniecības sektorā.

Ņemot vērā minēto, tika izstrādāti pašvaldības saistošo noteikumu grozījumi, paredzot turpmāk atļaut veikt tirdzniecību arī no tirdzniecībai paredzētām piekabēm, mehāniskiem transportlīdzekļiem un tirdzniecībai aprīkotiem velosipēdiem.

Lai nepasliktinātu pilsētvides vizuālo uztveri, veicot tirdzniecību Rīgas vēsturiskajā centrā un aizsargājamās apbūves teritorijās, tirgotājiem gan būs jāievēro arī daži nosacījumi - ielu tirdzniecības aprīkojumā nedrīkstēs izmantot spilgtus toņus (ieteicams klusināts vai monohroms kolorīts) un aprīkojums nedrīkstēs traucēt gājēju plūsmu un satiksmi.

Grozījumi saistošajos noteikumos stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats