16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LTV atklāj, kurš atbildīgs par Russia Today translāciju no Latvijas televīzijas studijas
LTV atklāj, kurš atbildīgs par Russia Today translāciju no Latvijas televīzijas studijas
Autors: NRA.lv / 21. marts 2019, 15:01
14. martā Latvijas Televīzijas 3. studijā, no kuras katru dienu tiek pārraidītas LTV ziņas, notika teletilts Krievijas televīzijas kanāla Russia Today (RT) vajadzībām. Absurdā situācija, ko LTV nosoda un uzskata par absolūti nepieņemamu un neattaisnojamu, radusies, satura ražošanas daļas darbiniekam, kurš atbild par tehnikas īres projektiem, vienpersoniski pieņemot lēmumu sniegt pakalpojumu un nodrošinot tā realizāciju. LTV valde un LTV Ziņu dienesta vadība par notikušo uzzināja tikai 15. marta vakarā, kad teletilts jau bija noticis.

LTV vēlreiz uzsver, ka šis gadījums - izmantot LTV telpas un tehniku RT teletilta vajadzībām, ir pilnīgi neatbalstāma un nattaisnojama prakse, īpaši laikā, kad tik svarīga ir Latvijas informatīvās telpas aizsardzība un stiprināšana. LTV ir veikusi notikušā apstākļu skaidrošanu, un no atbildīgajiem LTV darbiniekiem ir saņemti paskaidrojumi. Tuvāko dienu laikā tiks pieņemti attiecīgie lēmumi. LTV valdes loceklis Ivars Priede uzsver, ka nesankcionētais tehnikas iznomāšanas gadījums nekādā veidā neietekmē un nevar ietekmēt saturu LTV ēterā: "Gribu uzsvērt - šis ir tehnisks jautājums un, nododot signālu tālāk, ir nodrošināts televīzijas tehnoloģiju pakalpojums, kas nekādā veidā nav saistīts ar LTV saturu."

Otrdien, 12. martā LTV darbinieks, kura darba pienākumos ietilpst arī darbs ar tehnikas īres projektiem trešajām pusēm, tika uzrunāts par iespēju izīrēt LTV mazo studiju. Darbinieks tās pašas dienas pusdienlaikā e-pastā RT pārstāvjiem apstiprināja gatavību nodrošināt viņu lūgtos pakalpojumus. Darbinieks, nesaskaņojot savu rīcību ne ar Satura ražošanas direktoru, ne atbildīgo dienestu vadītājiem vai LTV valdi, vienpersoniski pieņēma lēmumu sniegt pakalpojumu, ieplānoja nepieciešamos resursus (tehniskos un cilvēkresursus), kā arī noorganizēja Jāņa Jurkāna iekļūšanu LTV ēkā. Darbiniekam bija iespēja pašam ieplānot iznomātos resursus, jo ikdienā viņš apkalpo LTV iekšējo resursu plānošanas sistēmu. Teletilts notika 14. marta dienas pirmajā pusē. Darbinieks, kurš vienpersoniski bija veicis lēmuma pieņemšanu un tālākos sagatavošanas darbus, bija arī sagatavojis tāmi, ko apstiprināja atbildīgās daļas direktors. No atbildīgās daļas direktora paskaidrojuma izriet, ka atbildīgais darbinieks to viņam iesniedzis tikai pēc tam, kad teletilts jau bija noticis. Darbinieks, atšķirībā no tā, kas minēts viņa darba pienākumos - uzdot juristiem sagatavot līgumu par pakalpojumu - to nebija izdarījis.

Gan LTV valde, gan LTV Ziņu dienesta vadība par notikušo uzzināja 15. marta vakarā pēc darba laika beigām, bet līdz piektdienas, 15. marta plkst. 17.30 tāme pie valdes vēl nebija nonākusi.

"Šāds gadījums vispār nedrīkstēja notikt. Ignorējot iekšējos uzņēmuma darba pamatprincipus, ir cietusi LTV reputācija un uzticamība. Šis ārkārtējais un nepieļaujamais gadījums ir atklājis trūkumus darbinieku kompetenču un atbildības līmeņa izpratnē, tas ir aktualizējis jautājumus gan par iekšējo dokumentu apriti, gan drošību," uzsver Priede. Jau šobrīd tiek strādāts pie iekšējo normatīvo aktu pārskatīšanas un atjaunošanas, lai šos jautājumus sakārtotu. LTV būtiski pastiprinās lēmumu pieņemšanas procedūras, kas saistītas ar studiju un studiju tehnikas izīrēšanu, teletiltu un satelīta sakaru nodrošināšanu trešajām pusēm.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats