19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ašeradens brīdina par tiesvedībām, ja OIK sistēmu atcels jau šogad
Ašeradens brīdina par tiesvedībām, ja OIK sistēmu atcels jau šogad
Autors: BNA / 16. janvāris 2019, 15:36
Pašreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (JV) brīdinājis, ka obligātās iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas strauja atcelšana jau šogad martā bez sekām neizpaliks, un var sekot tiesvedības.

Kā zināms, Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja lēmuma projektu par obligātā iepirkuma komponentes atcelšanu līdz šī gada pavasarim. Ekonomijas ministrija ir aicināta steidzami izstrādāt tiesību aktus obligātā iepirkuma komponentes atcelšanai no šī gada 31. marta, lai samazinātu elektroenerģijas izmaksas visiem Latvijas patērētājiem.

Par šādu iespēju Ašeradens ir skeptisks, norādot, ka, lai arī tehniski tas ir vienkārši izdarāms, no Elektroenerģijas tirdzniecības likuma izsvītrojot trīs pantus, tādā gadījumā ir jārēķinās ar tiesiskām sekām.

Viņš skaidroja, ka Latvijas attiecības ar Eiropas Savienību (ES) paredz noteiktus “zaļās” enerģijas mērķus, un tos nesasniedzot, pret Latviju iestāsies sankciju mehānisms un mēs par to maksāsim. Tāpat esot iespējas investīciju tiesvedībām, jo, ņemot vērā ES un Latvijas likumdošanu, investori ir veikuši ieguldījumus “zaļās” enerģijas ražošanā.

Tajā pašā laikā Ekonomikas ministrija, kas aicināta ievērot tiesiskuma principus un, izstrādājot obligātā iepirkuma komponentes atcelšanas risinājumus, nepieļaut šo maksājumu veikšanu no citiem finanšu avotiem, to pārveidi par cita veida maksājumiem, mainot šo maksājumu nosaukumu, pie rezolūcijas izstrāde darbu jau esot sākusi, žurnālistiem atzīst Ašeradens.

Jāatgādina, ka iepriekš Ekonomikas ministrija Ašeradena vadībā piedāvāja OIK atcelt no 2022. gada.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats