28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gauss: Investori vērtē iespēju kotēt airBaltic akcijas biržā
Gauss: Investori vērtē iespēju kotēt airBaltic akcijas biržā
Autors: BNA / 12. decembris 2018, 13:25
Starptautiskas investīciju bankas pašlaik vērtē Latvijas lidsabiedrības “airBaltic” iespējas akcijas kotēt biržā, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina aviokompānijas vadītājs Martins Gauss.

Viņš norādīja, ka lidsabiedrības izaugsme turpinās, un arī 2018.gads būs rekordgads, jo kopumā šogad tiks apkalpoti vairāk nekā četri miljoni pasažieru. Arī nākamgad plānos palielināt apkalpoto pasažieru skaitu. Pēc viņa sacītā, tas notiks pateicoties arvienaugošajam Āzijas pasažieru skaitam, taču arī Eiropā, cilvēku ienākumu līmenim augot, palielinās aviopasažieru skaits.

Viņš arī pastāstīja, ka nākamgad “airBaltic” plāno atklāt vēl sešus jaunus galamērķus, un kopumā aviokompānija lido uz 80 galamērķiem. Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka “airBaltic” nelidos, piemēram, uz Ķīnu, jo aviokompānijai nav lidmašīnu, kuru maksimālais lidošanas laiks pārsniegtu 7 stundas, un netiek apsvērta iespēja iesaistīties tālajos lidojumos. Pagaidām kompānija neplāno arī iegādāties cita tipa lidmašīnas.

Savukārt komentējot jau gadiem ilgstošo stratēģiskā investora meklējumus, Gauss izteicās, ka “ir labi, ja aviokompānija piesaista investorus, taču līdz tam procesu publiski komentēt – nē”.

Gauss atzina, ka investors tiek meklēts, kā arī tiek vērtēta akciju kotēšana biržā. “Mums paredzēts starptautisku investīciju banku vērtējums par kapitāla piesaisti biržā. (…) Tas nāks par labu gan Latvijas ekonomikai, gan pasažieriem,” izteicās Gauss.

Jau vēstīts, ka “airBaltic” šā gada desmit mēnešos kopumā pārvadājusi 3 553 386 pasažierus jeb par 18% vairāk nekā šajā periodā pērn.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats