28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vairāk Saules izvērš plašu kampaņu pret valsti
Vairāk Saules izvērš plašu kampaņu pret valsti
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 20. augusts 2018, 14:52
Restorānu tīkla “Vairāk Saules” skandāls ir skaļākais kopš nodokļu nemaksāšanā pirms 3 gadiem tika apsūdzēts cits ēdināšanas uzņēmums – “Gan Bei”. Lai arī “Vairāk saules” dēļ valstij nodarītie zaudējumi, balstoties uz izmeklēšanas aplēsēm, mērāmi 1,5 miljonu eiro apmērā, restorāna īpašnieki savu vainu noliedz un šobrīd pēc būtības izvērsuši veselu PR kampaņu pret valsti.


Kā zināms, š.g. jūnijā policija veica kratīšanu vairākos “Vairāk Saules” restorānos un sākotnēji tika aizturēti četri cilvēki. Policija uzskata, ka restorānu īpašnieki izmantojuši nelegāli radītu datorprogrammu, ar kuru modificēti kases aparāti, lai samazinātu dienas ienākumus katrā restorānā “Vairāk saules”.

Jau no pirmās dienas “Vairāk Saules” līdzīpašnieks Endijs Bērziņš emocionāli iestājās pret jebkurām apsūdzībām, norādot, ka “Vairāk Saules” nekad nav izmantojuši un neizmanto iejaukšanos kases sistēmu programmatūrā.

Kopš jūnija “Vairāk Saules” PR aktivitātes izvērsušās plašumā – ja sākotnēji tas bija aicinājums paust publisku atbalstu “Vairāk Saules”, kam atsaucās pat Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, tad tagad piesaistīti pat sabiedrisko attiecību speciālisti un restorāna klienti, kuri apmaiņā pret dāvanu karti tiek aicināti nest uz restorānu savus kases čekus, lai pierādītu, ka restorānu tīkls kases aparātu datus nekad nav grozījis. Papildus šīm aktivitātēm “Vairāk saules” īpašnieki ir aicinājuši uz tikšanos iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) un , saņemot atteikumu, pauduši tam neuzticību.

Lai arī iekšlietu ministrs vairākkārt uzsvēris, ka izmeklēšanu regulē likums un viņš nav pilnvarots uzraudzīt kriminālprocesa veikšanu, kā arī viņam nav pamata apšaubīt, ka izmeklētāja rīcība, kā arī prokuratūras un izmeklēšanas tiesneša veiktā uzraudzība pār kriminālprocesu nodrošinās taisnīgu un ātru tā norisi, restorāna īpašnieki apšaubījuši Kozlovska lēmumu, būtībā paužot neuzticību viņa lēmumiem un tam, ka viņš strādā Latvijas interešu labā.

Restorānu tīkla pārstāvji norādījuši, ka līdz ar paziņojumu par nevēlēšanos tikties ar “Vairāk Saules” un LTRK pārstāvjiem, iekšlietu ministrs izvairās no tiešo pienākumu pildīšanas, jo viņa kā atbildīga politiķa un nozares vadītāja pienākums ir iesaistīties akūto problēmu risināšanā. Tikai vai tādā gadījumā tas viss neizskatītos pēc ministra iejaukšanās Valsts policijas darbā?

Šķiet, “Vairāk Saules” īpaši izstrādātā taktika ir novelt vainu uz visiem citiem – uz konkurentiem, uz izmeklētājiem un visbeidzot uz ministru, tātad, kopumā uz visu valsti. Jāsaprot, ka ar šiem paziņojumiem “ministrs nepilda savus pienākumus” un atsakās tikties ar krāpniecībā apsūdzētā uzņēmuma īpašniekiem, “Vairāk Saules” diskreditē visu valsti un vairo sabiedrības neuzticību tiesībsargājošo iestādēm. Un šeit tik tiešām jāpiekrīt ministram – viņa uzdevums nav tikties ar “Vairāk Saules” īpašniekiem, jo laikā, kad norit kriminālprocess, tas varētu radīt vienīgi maldīgu iespaidu.

Ja izmeklēšana jau ir oficiāli apstiprinājusi, ka šajā uzņēmumā darbiniekiem tika maksātas “aplokšņu” algas un krāpšanās ar kases aparāta datiem ir bijusi, vai tas nenozīmē, ka šobrīd viss norit pēc scenārija “ķeriet zagli”, kad kāds aizgūtnēm skaļi sauc un apsūdz visus citus, lai tikai aizdomu ēna nekristu pār viņu pašu?

Tad nu tagad katram saprotams, ar ko motivēti visi šie neskaitāmie ieraksti sociālajos tīklos un žēlabas par ļaunajiem izmeklētājiem…

Foto: F64



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats