28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Siltumapgādes uzņēmumu asociācija: Gāzes tarifu maiņa ir pamatota
Siltumapgādes uzņēmumu asociācija: Gāzes tarifu maiņa ir pamatota
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 19. marts 2018, 10:57
Ir pamats mainīt gāzes tarifus, jo daudzos siltumapgādes uzņēmumos gāzes patēriņš ir samazinājies. Tā šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas vadītāja Ina Bērziņa-Veita.


“Gāzes patēriņš daudzos siltumapgādes uzņēmumos ir samazinājies un līdz ar to nav nepieciešama tik liela jauda. Kā arī ir izteikta sezonalitāte gāzes patēriņā. Proti, ziemā tā pieaug, savukārt vasarā – sarūk. Tādēļ ir jādomā, kas un kā ir jāmaina gāzes tarifos,” sacīja Bērziņa-Veita.

Viņa norādīja, ka daudziem uzņēmumiem ir jaunas iekārtas, tādēļ arī mainās gāzes jaudas.

Bērziņa-Veita neslēpa neizpratni, kāpēc no Latvijas gāzes nodalītais dabasgāzes sadales uzņēmums “Gaso” pirms jauno gāzes tarifu noteikšanas nav konsultējies ar siltumapgādes uzņēmumiem, kas ir vieni no lielākajiem patērētājiem.

Paredzams, ka pirmdien Siltumapgādes uzņēmumu asociācijai būs sarunas ar “Gaso” par tālākiem tarifiem un to apmēriem.

Jau vēstīts, ka akciju sabiedrība “Gaso” vērsusies Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, iesniedzot jaunu dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojuma tarifa projektu. “Gaso” valdes priekšsēdētāja Ilze Pētersone-Godmane atzīst, ka jaunie “Gaso” iecerētie gāzes sadales tarifi nedaudz palielinās rēķinu mājsaimniecībām, bet vienlaikus efektīvāk liks izmantot pieslēgumu.

Akciju sabiedrība “Gaso” ir dibināta 2017. gada 22. novembrī, nodalot no akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” sadales sistēmas darbību un izpildot Eiropas Savienības un valsts prasības par dabasgāzes sadales sistēmas neatkarības nodrošināšanu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir “Latvijas Gāze”, AS “Gaso” ir pilnībā regulēts uzņēmums un darbojas tikai Latvijas teritorijā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats