20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas domē iesniedz parakstus par Āgenskalna tirgus glābšanu
Rīgas domē iesniedz parakstus par Āgenskalna tirgus glābšanu
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 23. janvāris 2018, 10:35
Nedēļas sākumā Rīgas domē iesniegta Andas Baidekalnas izveidotā iniciatīva “Par Āgenskalna tirgus glābšanu”, kura portālā “Manabalss” savākusi vairāk nekā 2000 parakstu.


Ar šo iniciatīvu vēlas panākt, ka Rīgas pašvaldība uzliek par pienākumu atbildīgajām personām izstrādāt Āgenskalna tirgus attīstības plānu, saglabājot tirgus funkcionalitāti, un ne vēlāk kā divu līdz trīs gadu laikā šo plānu realizēt, tādā veidā saglabājot Āgenskalna tirgu kā Āgenskalna apkaimes kultūrvēsturisko centru.

“Piedāvāju Rīgas pašvaldības atbildīgajam departamentam uzlikt par pienākumu esošajam Āgenskalna tirgus apsaimniekotājam izstrādāt tā attīstības plānu līdz noteiktam termiņam, taču ne vēlāk kā 2018. gada 31. janvārim. Ja apsaimniekotājs tirgus attīstības plānu nav izstrādājis, vai arī izstrādātais plāns neatbilst Āgenskalna tirgus vēsturiskajai funkcijai, noteikt, ka atbildīgais pašvaldības departaments Āgenskalna tirgus attīstības plānu izstrādā patstāvīgi saprātīgā termiņā, bet ne vēlāk kā 2018. gada 28. februāris, nosakot par pienākumu apsaimniekotājam to realizēt ne vēlāk kā 2-3 gadu laikā. Kā arī, ievērojot to, ka Āgenskalna tirgus ēka ir novesta līdz avārijas stāvoklim, izmantot likumā paredzētās tiesības un piedzīt no nomnieka zaudējumus par ēkas nolaišanu līdz esošajam stāvoklim, kas tālāk izmantojami, Āgenskalna tirgus attīstības plāna realizācijai,” skaidro iniciatīvas pieteicēja.

Viņa uzsver, ka sabiedrība iegūs vienas no Rīgas apkaimju- Āgenskalna vēsturiskā un kultūras centra saglabāšanu, kas ir nozīmīga daļa no Rīgas pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma

Kā zināms, tirgotāji nav mierā ar tirgus slēgšanu un uzskatot, ka tā nav tik kritiskā stāvoklī, uzsākuši parastu vākšanu iniciatīvu portālā manabalss.lv.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats