28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ameriks: Krievija ir apvainojusies par Latvijas atteikumu piedalīties Nord Stream 2
Ameriks: Krievija ir apvainojusies par Latvijas atteikumu piedalīties Nord Stream 2
Autors: BNA / 25. maijs 2017, 10:35
Iespējams, Krievija ir apvainojusies par Latvijas atteikumu piedalīties gāzes cauruļvada projektā “Nord Stream 2”, tāpēc samazinājusi kravu pārvadāju apjomus pa dzelzceļu, pauda Rīgas vicemērs, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”).

Krievijas valsts dzelzceļa kompānija “Rossiskije žeļeznije dorogi” atteikusies veikt vairākus kravu pārvadājums no Krievijas ostām uz Latviju. Kravu apjoma sarukumu apstiprina arī Rīgas brīvosta – kravu apjoms samazinājies gandrīz uz pusi.

Kā intervijā Latvijas Radio skaidro Ameriks, Krievijas valsts dzelzceļa kompānijas “Rossiskije žeļeznije dorogi” atteikums daļai kravu pārvadājumu uz Latviju publiski tiek saistīts ar Latvijas nepiedalīšanos “Nord Stream 2” projektu, oficiāla apstiprināja gan šai versijai neesot.

“Kravu apjomu sarukuma un valdība lēmums neatbalstīt Ventspils brīvostas iesaisti gāzesvada projektā “Nord Stream 2″ laiki sakrīt,” norādīja politiķis.

Ameriks pieļāva, ka, iespējams, Krievija ir apvainojusies par Latvijas valdības lēmumu. Savukārt runājot par Latvijas lēmumu, viņš uzskata, ka tas raisa neizpratni un to nepieciešams paskaidrot.

Jau vēstīts, ka Ventspils osta un divi tajā strādājošie termināļi “Noord Natie Ventspils Terminals” un “Eurohome Latvija” saņēmuši piedāvājumu iesaistīties “Nord Stream 2″ gāzesvadu vidējā posma būvniecībā, nodrošinot cauruļu uzglabāšanu un piegādi caur Ventspils ostu. Saskaņā ar aplēsēm, kopējais Latvijas tautsaimniecības ieguvums no iesaistīšanās projekta realizācijā būtu 25 miljoni eiro.

Neraugoties uz ekonomisko ieguvumu, valdība vienojās neatbalstīt Ventspils brīvostas iesaisti gāzesvada projektā “Nord Stream 2”, kas nodrošinātu dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats