19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Centrāltirgus plaukst, citi Rīgas tirgi nīkuļo
Centrāltirgus plaukst, citi Rīgas tirgi nīkuļo
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 24. februāris 2017, 9:48
Lauku labumi pilsētas viducī – Vidzemes tirgus devīze vēl skan, bet pats tirgus nīkuļo. Arī Āgenskalna tirgum vairs nav kādreizējo apgriezienu, bet jautājums, protams, ar kuru laika periodu salīdzinām. Rīgas Centrāltirgus toties zeļ un plaukst. A/s Rīgas Centrāltirgus nekomentē, kāds ir pircēju pieprasījums pēc Āgenskalna un Vidzemes tirgiem. Vajag tos vai tomēr ne?

Pensionāre Dagmāra Neatkarīgajai raksta: «Kāpēc agrāk tik ļoti iecienītais un viegli pieejamais Rīgas Matīsa (Vidzemes) tirgus tagad nīkuļo?» Pārdaugaviete Ārija stāsta, ka biežāk brauc iepirkties uz Rīgas Centrāltirgu, bet reizi pāris mēnešos viņai jākārto dokumenti dažādās iestādēs Āgenskalnā un tad iegriežas arī Āgenskalna tirgū. Viņas secinājums: lielajā tirgū, kā sieviete dēvē Centrāltirgu, iepirkties sanāk lētāk un produktu izvēle ir plašāka, ja salīdzina ar citos tirgos piedāvāto produktu klāstu. Vidzemes un Āgenskalna tirgiem top jaunas koncepcijas, informē a/s Rīgas Centrāltirgus (RCT) pārstāvis Ivars Jakovels. Nu jau apmēram desmit gadu laiku pa laikam izskan informācija par Vidzemes tirgus nīkuļošanu un ķibelēm, bet dzīvību tas kaut kā vēl velk. Te krāmu tirgotāji sarīko tirdziņu, te notiek modes skates. Bija ideja, ka Vidzemes tirgū varēs baudīt elitāras delikateses un kultūru. Vidzemes tirgus teritorija ir iznomāta SIA Kaufmann Concepts, kas ir izstrādājusi tirgus attīstības koncepciju, un pašlaik tā tiek izvērtēta. Taču nomnieks neko vairāk par koncepciju nestāstīja un teicās nezinām, kad RCT to izvērtēs un akceptēs. Vidzemes tirgū plānots pārbūvēt ēkas, labiekārtot teritoriju, bet tā ir nekonkrēta informācija, kas pircējiem neko daudz neizsaka. Savulaik bija iecere tieši Vidzemes tirgū radīt ļoti labvēlīgus apstākļus zemniekiem, lai viņi varētu tirgot izaudzēto produkciju bez starpniekiem, raksta NRA.LV

Arī Āgenskalna tirgum, kas tiek pieteikts kā tradīcijām bagātākais Pārdaugavas tirgus, šogad plānots izstrādāt attīstības koncepciju un nojaukt novecojušos kioskus, atklātajā teritorijā - nomainīt segumu, tirdzniecības paviljonam rekonstruēt skursteni. Jau ir sakārtotas pagrabtelpas un ieejas mezgls. Kopš pagājušā gada 1. aprīļa Āgenskalna tirgu apsaimnieko RCT. Līgums ar iepriekšējo nomnieku tika lauzts.

Savukārt Centrāltirgus atrašanās vieta nodrošina cilvēku pieplūdumu, un savu artavu devuši īpašie pasākumi tūristu un vietējo pircēju piesaistei - tirgu apmeklē no 70 000 līdz 100 000 iedzīvotāju dienā, un tūristu īpatsvars esot pieaudzis par 35 procentiem. Salīdzinot ar šā gadsimta sākumu, Rīgas Centrāltirgus ir kļuvis ērtāks. Kad ap 2000. gadu tirgū pēc Pārtikas un veterinārā dienesta prasības tika uzstādītas saldējamās vitrīnas, nerima diskusijas par to, vai tirgus pēc tādas modernizācijas saglabās savu raksturīgo auru, taču tagad pircēji diez vai varētu iedomāties, ka preces garas stundas tirgo uz galdiem. Šogad Centrāltirgū tiek mainīts segums tirgus atklātajā teritorijā, rekonstruēts Gastronomijas paviljons, notiks Piena paviljona, tirgus pagrabu un kanālmalas rekonstrukcija.






Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats