16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Dienas tēma » Vai Kaimiņa partijas nelikumīgās finansēšanas skandāls saistīts ar Meroni?
Vai Kaimiņa partijas nelikumīgās finansēšanas skandāls saistīts ar Meroni?
Autors: NRA.lv / 20. jūnijs 2018, 13:53
Portāls Pietiek.com atklājuši, ka Šveices advokāta Rūdolfa Meroni pārvaldītie uzņēmumi ar shēmu palīdzību snieguši finansējumu trešdien aizturētajam deputātam Artusam Kaimiņam.


''Kūdras ciemā var ieraudzīt nevis viņus, bet gan kazlēnus, āzi un tītaru...''

Pietiek raksta par to, kā Meroni kontrolētais A/S ''Ventbunkers'' un viņam piederošā ārzonas uzņēmuma ''Eurocom'' dibinātais SIA ''Airtech'' parakstījuši līgumu ar reklāmas aģentūru SIA ''AZUS''.

Līgums ticis parakstīts par ''reklāmas izvietošanu medijos'', par ko Šveices advokāta uzņēmums maksājis 18 500 eiro mēnesī, plus PVN.

2015.gadā dibinātais ''AZUS'' faktiski uzreiz īpašniekus nomainījis trīs reizes. Trešā īpašnieka, Valērija Dozberga, vadībā tad arī parakstīts līgums ar ''Airtech''. Pēc tā visa, gadu vēlāk, reklāmas aģentūra arī beidzot esot uzsākusi uzņēmējdarbību, tomēr par ko maksāti nodokļi un sociālās iemaksas neesot skaidrs - gada pārskatu ''AZUS" veikuši tikai par dibināšanas gadu, kurā nekas vēl netika veikts...

Tad aģentūrai sekojusi kārtējā īpašnieka maiņa, par ceturto kļūstot Borisam Boiko. Viņš ''AZUS'' reģistrējis Bauskas novada Vecsaules pagasta Kūdrā, kur, protams, notiek kūdras bizness. ''No V. Dozberga, R. Meroni vai citiem tādiem personāžiem ne vēsts - Kūdras ciemā var ieraudzīt nevis viņus, bet gan kazlēnus, āzi un tītaru,'' raksta portāls.

Starp medijiem, kuriem tad tika maksāts par reklāmu, bija deputāta Artusa Kaimiņa raidījums ''Suņu būda'', tomēr, kā norāda ''KPV LV'' bijušais biedrs Ilmārs Poikāns, reklāmas tā arī neparādījās. Kā zināms, ''Neo'', nesaņēmis atbildes, partiju pameta un veica iesniegumu KNAB, pēc kā naudas plūsma ''AZUS'' beigusies un Dozbergu nomainīja Boiko...

Kā jau ziņots, trešdien, 20.jūnijā, Ģenerālprokuratūra lūdza Saeimu izdot kriminālvajāšanai Artusu Kaimiņu. Saeima piekrita viņa aizturēšanai un kratīšanai. Pēc tam kļuva zināms, ka pret deputātu lieta uzsākta saistībā ar ''KPV LV'' nelikumīgu finansēšanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats