19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Dienas tēma » Eirozona samazinās Grieķijas parādu
Eirozona samazinās Grieķijas parādu
Autors: BNA / 25. maijs 2016, 10:12
Eirozonas valstu finanšu ministri trešdienas naktī panāca vienošanos ar Grieķiju par tās parāda samazināšanas uzsākšanu, ko pieprasīja Starptautiskais valūtas fonds (SVF). Tika nolemts Grieķijai izmaksāt 10,3 miljardus eiro no starptautiskā aizdevuma fonda.


ASV bāzētais SVF bija paziņojis, ka Grieķijas milzīgā parāda sloga mīkstināšana ir nosacījums SVF turpmākai dalībai aizdevuma programmā, lai gan Vācija bija pret jaunu finansiālu pretimnākšanu Grieķijai.

19 eiro zonas valstu finanšu ministri tikās divas dienas pēc tam, kad Grieķijas parlaments pieņēma jaunu tēriņu samazināšanu un nodokļu paaugstināšanu, ko bija pieprasījuši Grieķijas kreditori.

Pēc vienošanās panākšanas Briselē notikušajās sarunās, kuras ieilga līdz naktij, eiro grupas vadītājs Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms paziņoja, ka ministri ir panākuši “svarīgu lūzumu”.

“Šis ir svarīgs moments ilgajā Grieķijas programmā, svarīgs moments mums visiem, kopš pagājušās vasaras, kad starp mums bija liela uzticības krīze,” preses konferencē sacīja Deiselblūms.

Grieķijai ir steidzami nepieciešams nākamais aizdevuma naudas maksājums, lai tā jūlijā varētu atmaksāt lielus kredītus Eiropas Centrālajai bankai (ECB) un SVF. Grieķijā jau ir aizkavējusies algu izmaksa valsts sektorā strādājošajiem.

Deiselblūms sacīja, ka ministri piekrituši izmaksāt 10,3 miljardus eiro, pabeidzot pērn jūlijā panāktās 86 miljardu eiro aizdevuma programmas pirmo oficiālo pārskatīšanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats